Medicul Virgil Musta, îngrijorat de explozia cazurilor Covid în România: „Probabil vom fi în situaţia Italiei de acum şase luni”

Medicul Virgil Musta avertizează că țara noastră riscă să se confrunte cu cazuri de poliomelită

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, se teme că România s-ar putea confrunta cu problemele prin care a trecut Italia la începutul pandemiei, când cei infectați cu coronavirus nu mai aveau loc în spitale și mureau acasă.

CITEȘTE ȘI: Locuri de poveste din județul Timiș

Anunțul specialistului vine în contextul în care miercuri, în România, autoritățile au anunțat 1.713 noi cazuri de infecție cu coronavirus.

Acesta este cel mai mare număr de cazuri noi confirmate până acum într-o singură zi, rezultatul fiind obținut după efectuarea a 26.520 de teste.

De asemenea, potrivit ultimului raport trimis de GCS, în spitalele Covid numărul total de pacienți cu coronavirus este de 6.854, dintre care 471 sunt internați la ATI.

Explozia de cazuri noi îl îngrijorează pe Virgil Musta.

„Secţiile de ATI deja sunt pline, nu ştiu ce vom face dacă cazurile severe nu vor mai avea loc de internat. Atunci, probabil vom fi în situaţia Italiei de acum şase luni, a Franţei, când pacienţii nu mai aveau unde să fie internaţi şi mureau la domiciliu”, a declarat reputatul medic, la Antena 3.

Totodată, el a explicat și motivul pentru care numărul infectărilor a crescut.

CITEŞTE ŞI: Orban, mesaj pentru cei care se opun măștilor: Oamenii nu s-au născut cu cravata la gât, dar s-au adaptat

„Aproape sigur aceste cifre mari nu sunt consecinţa începerii anului şcolar, pentru că este prea devreme, dar intră în discuţie dechiderea restaurantelor, dacă nu s-au păstrat regulile de protecţie. Astfel, ele pot reprezenta un focar de infecţie important.

Singura metodă de a evita este de a respecta cu stricteţe regulile: masca de protecţie, distanţa fizică şi igiena mâinilor”, a mai spus Virgil Musta.

Nu este cazul să ne panicăm, dar trebuie totuși să fim precauți, pentru că acest virus, chiar dacă face parte din coronavirus și marea majoritate din această familie dau forme ușoare de boală, acest virus este un virus nou, cu o patogenitate aparte și la care organismul nu are apărare. Acesta este motiv pentru care apar un număr mare de cazuri, oamenii nu sunt imunizați și nici nu există pe moment posibilitatea de imunizare, decât prin boală.

Iar statistica arată 95% de oameni se vindecă, dar din aceștia o parte evoluează în continuare cu sechele, cu probleme pulmonare, sunt dependenți de oxigen și 4-5% decedează. La un număr foarte mare de cazuri, acest număr de decese este mare, și noi trebuie să luptăm ca să prevenim și să nu ajungem în situație în care să avem multe decese și nici cazuri severe care apoi creeze probleme de sănătate și care vor trebui monitorizate și care vor creea costuri suplimentare pentru sistemul de sănătate în viitor”, a declarat Virgil Musta, la Observator.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Medicul Virgil Musta, îngrijorat de explozia cazurilor Covid în România: „Probabil vom fi în situaţia Italiei de acum şase luni”

 1. Mariane, vad ca tot scrii prostii.
  De la care pot muri oamenii care te cred.
  Am avut prieteni bolnavi, la un pas de oxigen, în condițiile în care erau sănătoși și tineri.
  Pe la 40 de ani.
  Idiotii ca tine ar trebui anchetați un pic si văzut ce se ascunde în spatele acțiunilor lor.
  Si nu exista decît 2 variante : ospiciu sau pușcărie.

Lasă un răspuns