Analizele care îți arată că poți face o formă severă de Covid. Cel mai eficient tratament, dezvăluit de medicul Musta

Apel al medicului Virgil Musta: Folosiți măcar acum vaccinul pentru a vă proteja. Mai bine mai târziu, decât niciodată

O zi de spitalizare a pacienţilor care sunt testaţi pozitiv cu COVID-19 le poate salva viaţa, susţine medicul Virgil Musta, care dezvăluie pașii de urmat pentru a avea parte de un tratament personalizat și eficient.


CITEŞTE ŞI: Elevii nu pot începe anul școlar fără declarația pe propria răspundere a părinților


Virgil Musta, şeful Clinicii de Boli Infecţioase 2 din cadrul Spitalului “Victor Babeş” Timişoara, a explicat că acestor pacienţi, în spital, li se administrează imediat tratamente personalizate împotriva bolii, fără de care maladia poate evolua rapid spre forme severe.


CITEŞTE ŞI: Masca, obligatorie aproape în toate spațiile publice din judeţul Timiş


Musta spune că, potrivit noilor reglementări legale, orice persoană depistată ca fiind infectată cu noul coronavirus are obligaţia să se interneze minim 24 de ore în spital pentru evaluare, perioadă în care i se fac o serie de analize care arată intensitatea sindromului inflamator şi a tulburărilor de coagulare, acestea fiind principalele mecanisme patogenice ce intervin în COVID-19.

În cazul în care analizele sunt în parametrii normali, la solicitare, pacienţii pot merge acasă, în autoizolare, dar Bolnavilor ale căror analize sunt modificate, arătând prezenţa celor două sindroame, li se recomandă să rămână internaţi în spital pentru a începe un tratament specific.

Conform lui dr. Musta, în cazul celei de-a doua categorii de pacienţi, există pericolul ca, în doar câteva ore, boala să evolueze către o formă severă, scrie Agerpres, conform stirileprotv.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.