Masca, obligatorie aproape în toate spațiile publice din judeţul Timiş

bega 15

Conform hotărârii Comitetului județean pentru situații de urgență Timiș, odată cu prelungirea stării de alertă, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în spațiile publice deschise, respectiv: piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții, autorități, societăți comerciale, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, slujne și rugăciuni colective zonele de promenadă aglomerate și centrele pietonale ale orașelor, faleze (malurile râurilor).


CITEŞTE ŞI: soferita suceavaȘoferiță pe contrasens, în mașina cu volan pe dreapta: ”Abia am venit din Anglia. Am stricat ceva? (Video)


Obligativitatea purtării măștii de protecție se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută).


CITEŞTE ŞI: esca 3COVID-19 lovește din nou în familia Andreei Esca? De ce au ajuns copiii vedetei la spital?


Se instituie în sarcina Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență ca în termen de 24 de ore de la comunicarea prezentei Hotărâri să delimiteze zonele de promenadă aglomerate, centrele orașelor și faleze (malurile râurilor) precum și să stabilească intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măștii de protecție în aceste zone.

Pentru piețele comerciale, târgurile, oboarele, la care accesul nu este controlat și nu se asigură distanța de minimum doi metri între standurile de vânzare și prezența în perimetru a unui număr de persoane astfel încât să se asigure distanța de doi metri între aceste persoane, se va interzice funcționarea lor, până la încetarea stării de alertă.

Regulile privind distanța între standurile de vânzare, precum și între persoane se aplică piețelor agroalimentare. Clienții vor purta măști de protecție iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.

În interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Evenimentele publice și private se vor desfășura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanțării sociale.

Operatorii economici care organizează/ desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Pe perioada desfășurării evenimentelor sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către staff-ul tehnic și tot personalul care participă la eveniment, cu excepția sportivilor care se află pe terenul de sport.

Cu mască în Timișoara, doar pe malurile Begăi

Comitetul local pentru situații de urgență al municipiului Timișoara a decis că zonele de promenadă ale municipiului Timișoara sunt reprezentate de: zona pietonală centrală formată din Piața Victoriei și străzile pietonale conexe (str. Mărășești, str. Alba Iulia, Piațeta Regele Ferdinand – str. Johann Wolfgang von Goethe, Piațeta Regina Maria – str. Mihai Eminescu – porțiunea dintre Piața Victoriei și granița dintre Primărie și Bancpost, Piațeta Nicolaus Lenau, str. Nicolae Paulescu); Piața Libertății și străzile pietonale conexe (str. Lucian Blaga, str. Janos Bolyai, str. Dimitrie Cantemir, str. 9 Mai, str. Vasile Alecsandri, str. Emanuil Ungureanu, str. Coriolan Brediceanu – tronsonul dintre str. Emanuil Ungureanu și str. Regele Mihai, str. Victor Vlad Delamarina); Piața Unirii și străzile pietonale conexe (str. Gheorghe Lazăr – tronsonul dintre str. Vasile Alecsandri și str. Gheorghe Dima, str. General Eremia Grigorescu, str. Sergent Constantin Mușat, str. Regimentul 5 Vânători, str. Paul Chinezu, str. George Coșbuc, str. Matei Corvin, str. Radu Negru, str. Palanca, str. Episcop Augustin Pacha, str. Florimund Mercy, str. Carol Robert de Anjou, str. Eugeniu de Savoya); Piața Sfântu Gheorghe și străzile pietonale conexe (str. Enrico Carusso, str. General Praporgescu, str. Fără Nume); Piața Țarcului; str. Petre Țuțea; str. General Traian Doda; str. Francesco Griselini; str. Francesco Griselini; str. Petre Țuțea; str. Carol Robert de Anjou; Piața Huniade; Intrarea Ormos Zsigmond; malurile Begăi, de la Uzina de Apă la Podul Modoș, pe ambele laturi ale cursului; aleile din principalele parcuri: Parcul Rozelor, Parcul Justiției, Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Botanic, Parcul Pădurice, Parcul Dacia, Parcul Clăbucet.

Se consideră zone aglomerate și, în consecință, pentru ele se instituie obligativitatea purtării măștii: malurile Begăi, de la Uzina de Apă la Podul Modoș, pe ambele laturi ale cursului, în intervalul orar 17-21 în zilele lucrătoare și 9-21 în zilele nelucrătoare.

Se instituie interdicție pentru cântăreții stradali de a presta pe strada Alba-Iulia, precum și interdicție de organizare de orice evenimente pe această stradă, dat fiind statutul ei de cale de tranzit pe un flux pietonal important, între Piața Victoriei și Piața Libertății.

Se recomandă cetățenilor ca atunci când constată în jurul lor, în aer liber, aglomerații conjuncturale, indiferent unde acest lucru s-ar întâmpla, să folosească masca pentru a se proteja.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Masca, obligatorie aproape în toate spațiile publice din judeţul Timiş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *