Ambulanța cu 1.846.000 de kilometri la bord are concurență

Parcul auto al Serviciului Județean de Ambulanță Timiș a fost reînnoit, aseară ajungând în teritoriu cele 12 ambulanțe de tip B1/B2 atribuite de Ministerul Sănătății prin programul național de profil, în cadrul căruia sunt distribuite, la nivel național, 420 de mașini.

CITEȘTE ȘI: Tocarea a milioane de euro a fost orchestrată de DSP Timiș și acoperită de… Ministerul Sănătății

O gură de oxigen pentru serviciul în care mai mult de jumătate dintre mașinile de salvare aflate în trafic îndeplinesc condițiile de casare. ”Ambulanțele sunt pentru deservirea cazurilor de urgență.

Acestea au venit echipate cu cauciucuri de iarnă și am primit pentru fiecare și anvelope pentru vară. Dintre cele 12 mașini, cinci vor rămâne în Timișoara, două vor ajunge la Lugoj și câte una la Sânnicolau Mare, Făget, Deta, Jimbolia și Buziaș”, a declarat medicul Florin Crișan, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Timiș.

CITEȘTE ȘI: Taxe și impozite mai mari la Timișoara

Potrivit acestuia, instituția a fost dotată anul trecut cu patru salvări de tip B, în timp ce Ministerul Sănătății a contribuit la reînnoirea parcului auto cu trei ambulanțe, în urmă cu trei ani. Așa se face că din cele 74 de mașini aflate în garajele Ambulanței Timiș, 48 îndeplinesc condiții de casare.

”Avem în trafic mașini și din anul 2001!

Acestea sunt de tip A, pentru transport asistat. Din totalul de 74 de mașini, 46 au peste 400.000 de kilometri și îndeplinesc condițiile de casare. Recordul îl deține una dintre cele trei mașini aflate în Substația Sânnicolau Mare, care are 1.846.000 de kilometri la bord! Noi le tot reparăm, iar la opt li s-a schimbat motorul”, a precizat Florin Crișan.

CITEȘTE ȘI: Clasamentul universităților bănățene

Conform acestuia, este posibil ca în viitorul apropiat să ajungă și alte ambulanțe noi în județul Timiș.

”Este posibil ca în această iarnă să primim și ambulanțe de tip A2 pentru transport asistat, iar în martie vom primi trei mașini de tip C, dotate cu aceeași aparatură și echipamente ca și mașinile SMURD”, a completat Florin Crișan.

1 Comments
Jean valjean 13/12/2018
Ce sa vezi in Cuba sunt masini americane care circula neîntrerupt din anul 1956.au peste 10.000.000.de km.parcursi!