Taxe și impozite mai mari la Timișoara

taxe 6

Mai multe taxe și impozite vor fi mai mari la Timișoara, începând de anul viitor, în urma unui proiect de hotărâre aprobat, ieri, în Consiliul Local.

O taxă specială va fi aplicată pentru cei care se căsătoresc. Consiliul Local Timișoara a aprobat, ieri, în ședința ordinară, un proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale în capitala Banatului pentru anul 2019.

CITEȘTE ȘI: Tocarea a milioane de euro a fost orchestrată de DSP Timiș și acoperită de… Ministerul Sănătății

Documentul prevede, printre altele, ca impozitul pe mașini să crească cu 50%, iar impozitul pe clădirile nerezidențiale deținute de persoanele juridice vor fi majorate tot cu 50%.

De asemenea, începând de anul viitor, va fi introdusă și o taxă specială pentru promovarea turistică, de 2% din tarifele de cazare practicate și numărul de zile de cazare sau la tariful practicat pentru o noapte de cazare.

Totodată, ar urma să fie instituită și o taxă specială de salubrizare de 7,89 lei pe lună pentru persoanele fizice și de 21,38 lei/mc pentru deșeurile reciclabile și de 113,17 lei/mc pentru deșeurile reziduale, în cazul persoanelor juridice. De asemenea, începând cu anul viitor, va fi instituită și o nouă taxă pentru oficierea căsătoriilor care sunt realizate într-o altă locație decât Casa Căsătoriilor, în valoare de 1.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Timişorenii, invitaţi să-şi susţină favoriţii la Colosseum Tournament X. Foştii campioni mondiali Ernesto Hoost şi Daniel Ghiţă sunt oaspeţii speciali ai galei de la sala „Constantin Jude”

Vor fi scutite de la plata acestei taxe persoanele internate în spital, care nu se pot deplasa, și cele care se află în detenție. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a justificat aceste măriri prin faptul că este nevoie de creșterea unor taxe și impozite pentru realizarea mai multor investiții.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, de anul viitor vor fi încasați 75 de milioane de lei în plus la bugetul local, în urma acestor majorări de taxe și impozite.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Taxe și impozite mai mari la Timișoara

  1. Bravo psdei, cand e vorba de jecmanirea cetatenilor sunteti si voi alaturi de robu!????

    Toate orasele mari din jurul nostru au pastrat taxele nemodificate!
    La ei se poate?
    Sigur ca DA, ei au conducatori nu papagali!

Lasă un răspuns