Alte nouă blocuri de locuințe din Timișoara, reabilitate termic prin POR

izolare blocuri

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Timișoara au semnat astăzi contractele de finanțare pentru două proiecte de îmbunătățire a eficienței energetice în sectorul rezidențial.


tanar remeteaCITEȘTE ȘI: El este tânărul care l-a adăpostit pe criminalul Ionel Lepa: „Stau, dar nu mai da / Omorâţi-l și p’ăla!”

 


Acestea au o valoare totală de peste opt milioane de lei și prevăd reabilitarea termică a nouă blocuri de locuințe, după cum urmează: Str. Stelelor nr. 6, bl. T 20 (S+P+10E), Aleea Cristalului nr. 1, bl. 74, sc. D (S+P+8E), bd. Take Ionescu nr. 11-13, sc. A și B (S+P+10E), Str. Brândușei nr. 4 (S+P+4E) și nr. 11 (S+P+4E), Calea Torontalului nr. 66, bl. 119 (S+P+4E), str. Felix nr. 23, bl. 75 sc. A+B (S+P+4E), Str. Liniștei nr. 17, bl. 92 (S+P+4E), Aleea Cascadei nr. 1 (S+P+4E).

În total, 308 apartamente vor beneficia de un consum redus de energie prin implementarea celor două proiecte.


lepa 1CITEȘTE ȘI: Asasinul poliţistului a fost prins

 


Investițiile vor conduce la diminuarea consumului de energie pentru încălzirea locuințelor, reducerea emisiilor de bioxid de carbon și îmbunătățirea aspectului urbanistic.

Sunt prevăzute următoarele tipuri de intervenții: izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, termoizolarea planşeului peste subsol și izolarea planșeului peste ultimul nivel.


ionel marcel lepa 1CITEȘTE ȘI: Cum a fost prins Ionel Marcel Lepa, ucigaşul poliţistului din Recaş. Imagini video

 


Semnatarii contractelor au fost Nicolae Robu, primarul Timișoarei, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Valoarea totală a celor două proiecte este de 8.062.565,62 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile, 4.815.228,03 lei.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020 au fost contractate până în prezent 462 de proiecte, în valoare totală de 605,09 milioane de euro, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 490,98 milioane de euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *