Drum din vestul ţării, modernizat după 47 de ani!

drum 11

Drum din vestul ţării, modernizat după 47 de ani! Una dintre lucrările mari ale Consiliului Județean Arad prinde contur. Pe șantierul drumului județean Sintea Mare-Șepreuș, din judeţul Arad, sunt în toi lucrările de modernizare a drumului.

Investiția este realizată prin finanțare integrală din fondurile Consiliului Județean, pentru că Guvernul României a refuzat finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală a acestui drum care nu a mai fost modernizat din anul 1972.

„Am discutat cu constructorul, lucrările se desfășoară în ritmul stabilit. Astăzi pe șantier erau mai multe echipaje care lucrează la lărgirea drumului județean. Se pune un strat de 40 cm de piatră, se compactează, apoi vor veni două straturi de asfalt. Drumul are o lungime de peste 14 kilometri, iar lucrările constau în frezarea drumului existent, refacerea structurii de rezistență, două straturi de asfalt, cinci podețe, refacerea sensului giratoriu din Șepreuș, realizarea acceselor la proprietăți şi podețe noi în localitate” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Acesta a accentuat că firma care execută lucrarea a fost nevoită să aducă muncitori din Brăila și din Severin, datorită șomajului scăzut din județul nostru și a lipsei forței de muncă în domeniul construcțiilor.

„O astfel de investiție nu servește doar comunitățile din Sintea Mare și Șepreuș, care vor avea un drum județean modern, ci și orașul Chișineu Criș, unde muncitorii sunt cazați, consumă și susțin astfel micile afaceri locale”, a declarat Iustin Cionca.

La rândul său, vicepreședintele Sergiu Bîlcea a precizat că dorința sa fermă este ca până la sfârșitul anului să se treacă la asfaltarea celor 14 km de drum județean.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *