Ajutor pentru viitoarele mămici din partea de vest a țării

salvati copiii 1

Micuții care vin pe lume la Timișoara (maternitățile ”Odobescu” și ”Bega”), Reșița (Spitalul Județean) și Petroșani (Spitalul de Urgență) vor primi toate cele necesare: haine, produse de igienă și îngrijire, scutece și alte lucruri necesare.

CITEȘTE ȘI: La 7 ani a plecat spre cimitir cu un om al străzii. Tatăl i-a reclamat lipsa după câteva zile

Organizația ”Salvați Copiii” a demarat proiectul ”Primul Zâmbet”, prin care oferă mamelor din întreaga țară sprijin încă din primele clipe de viață ale nou-născutului.

Astfel, 30 de maternități din România vor primi cutii complete cu lucruri necesare bebelușilor, esențiale pentru primele săptămâni de viață – și care pot însemna un sprijin major pentru părinții din comunități vulnerabile. Proiectul vine în beneficiul a 3.000 de proaspete mămici.

CITEȘTE ȘI: Locuinţe ieftine într-o localitate din Banat

Proiectul cutiilor ”Primul Zâmbet” are la bază conceptul cutiei finlandeze (”The Finnish Box”), oferită de guvernul Finlandei tuturor mamelor însărcinate în ultimul trimestru și care conține diverse lucruri necesare primelor zile din viața nou-născutului.

Mai mult, ”cutia finlandeză” este și o politică publică de sănătate care a înregistrat rezultate extraordinare în scăderea mortalității infantile în această țară. În prezent, Finlanda are cea mai mică rată a mortalității infantile din Europa: 1,7 decese la 1.000 de născuți vii, în timp ce, la nivelul României, aceasta este cea mai ridicată din UE, cu o valoare de șapte la mie, dublu față de media Uniunii Europene care a ajuns la 3,6 la mie, conform datelor Institutului Național de Statistică.

CITEȘTE ȘI: Dramă uriașă: Lavinia, inginer la o multinațională, a făcut infarct la numai 34 de ani

Potrivit specialiștilor, primii cinci ani de viață sunt esențiali în construirea unei relații emoționale sănătoase între părinți și copil, iar pentru asta mama trebuie ajutată să își îngrijească nou-născutul, să îi fie alături, să îi dedice timp de calitate, având la dispoziție lucrurile necesare. ”Atunci când vin pe lume, toți copiii sunt iubiți și prin asta extraordinar de puternici.

CITEȘTE ȘI: Adio abonamente de parcare în zona centrală!

În programul pe care Salvați Copiii îl derulează pentru sprijinirea maternităților, am văzut nou-născuți fragili, prematuri de 1.000 de grame, a căror forță i-a uimit și pe medici.

De aceea, este important să ne îngrijim ca fiecare mamă care naște să aibă ceea ce îi este necesar nou-născutului, pentru ca ea să se preocupe doar de zâmbetul acestuia”, a precizat Gabriela Alexandrescu, președintele-executiv al organizației ”Salvați Copiii” România.

Campania ”Primul Zâmbet” este gândită pentru a fi începutul unei bune practici în România, care să ajute mamele în noul lor rol și să le ofere informații utile legate de importanța controalelor medicale și a îngrijirii corecte a celor mici.

Acest nou model de informare se adaugă eforturilor anterioare ale Organizației ”Salvați Copiii” de implicare în reducerea mortalității infantile prin dezvoltarea de programe-suport pentru mame și copii și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *