Adio abonamente de parcare în zona centrală!

parcari centru

Primăria Timișoara și-a dovedit în ultimii șapte-opt ani neputința de a construi parcări multietajate în zona centrală a orașului, cu toate că cererea este din ce în ce mai mare.

În această parte a urbei nu vin doar turiștii sau cei care doresc să asiste la concertele gratuite din Piața Victoriei, ci și oameni care au locurile de muncă la diversele instituții și firme din zonă sau chiar locuiesc în centru.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! Funcționara cu apartament în Tenerife a mai distrus ceva ce mergea bine

Din nefericire, toate tentativele municipalității de a construi parcări noi s-au soldat cu eșecuri, astfel că acum o idee nouă s-a născut în clădirea de pe bulevardul C. D. Loga nr. 1.

Această variantă de parcare este studiată pe o rețea de socializare chiar de liderul primăriei, sub forma unui sondaj de opinie, care sună astfel: „Timișoara duce o lipsă cronică de locuri de parcare în zona centrală. Ați fi de acord ca pe Inelul 1 de trafic și în interiorul lui -Bastion – Punctele Cardinale – str. Oituz – Piața Mărăști – str. Gh. Dima – Piața 700 – str. Paris – Bd. Republicii – Piața Regina Maria -bd. Regele Ferdinand – str. 20 Decembrie 1989 – str. I.C. Brătianu – bd. Michelangelo – str. Hector – Bastion – să nu se mai elibereze abonamente, ci parcarea să fie doar în regim de plată orară, pentru descurajarea staționărilor a la long?”.

CITEȘTE ȘI: Primarii de lângă Timişoara vor alerga după… iepuri!

Reacțiile celor care au citit întrebarea sunt diverse și vom reda câteva în continuare:

„Sondaje inutile! Oare cum am ajuns în situația asta? Trebuiau construite parcari înainte de a închide tot centrul!”; „Și cei care locuiesc acolo? Plata la oră?”;

Și ce faceți cu oamenii care lucrează în centru și vin cu mașinile la lucru?”; „Nu contestă nimeni că faceți și lucruri faine în oraș, dar apoi veniți cu idei din astea și vă puneți lumea în cap. De ce nu finanțăm parcări sub/supraterane, cu plată, să rezolve o parte din probleme?”;

„Mi s-ar părea normal să se construiască o parcare supra sau subterană pentru că investiția ar merita din toate punctele de vedere…. În caz contrar, nu poți obliga locatarii să își parcheze mașina la doi kilometri doar pentru că e centrul orașului… Ați mai putea găsi o variantă în așa fel încât, de seara de la ora 21 și până la ora 8 dimineața, să poți parca gratuit, în cazul riveranilor, iar în afara acestor ore să fie parcare cu plata la oră și poate din banii ăia se poate construi și o parcare în final… mai repede de 2025”.

După cum se vede, timișorenii au tot felul de idei referitoare la parcarea în zona centrală.

Deocamdată, deși este cea mai solicitată, o parcare cu mai multe niveluri cât mai aproape de „inima” Timișoarei nu poate fi construită.

„Primăria nu are terenuri unde să construiască parcări în zona centrală. Asta-i marea noastră problemă! Am anunțat că vom face una subterană în față la Hotel Central și una subterană sub partea din față a Parcului Botanic” a răspuns primarul Nicolae Robu observațiilor cetățenilor.

Deocamdată, nu știm ce rezultate va avea sondajul, dar, odată ce ideea a fost enunțată, există șanse mari să fie pusă în practică.

Reamintim că autoritățile timișorene continuă să perceapă taxa TimPark fără să ofere mai nimic în schimb, în special în centrul orașului.

De asemenea, de anul viitor, se intenționează și creșterea impozitului pe autoturisme cu 50 la sută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Adio abonamente de parcare în zona centrală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *