Agendă culturală încărcată, într-o comună timișeană

Investiție pentru confortul termic al elevilor, într-o comună din Timiș

OAgendă culturală încărcată, într-o comună timișeană

Istoria, sportul, cultura, grija față de natură, familia, religia și tradițiile se regăsesc toate pe agenda culturală pentru acest an a comunei timișene Voiteg, adoptată recent de consilierii comunali din această unitate administrativă care adună peste 2.300 de locuitori în cele două sate componente.

Astfel, pe lângă Ziua Națională și Ziua Eroilor, locuitorii de aici vor sărbători cu fastul cuvenit zilele celor două sate, Folea (în 15-16 august) și Voiteg (în 8-9 septembrie), celor două evenimente fiindu-le alocate câte 60 de mii de lei.

Pe agendă sunt, de asemenea, înscrise festivități de Ziua Femeii (în 8 martie, la căminul cultural din centrul administrativ) și Ziua Copilului, precum și cea de-a cincea ediție a Balului Seniorilor (programată pentru luna octombrie). Sportul este reprezentat prin două campionate locale, de fotbal și tenis de masă, care se vor desfășura în perioada aprilie-mai, iar cultura ecologică, prin Săptămâna Verde, programată pentru luna aprilie.

CITEȘTE ȘI: Campioni la biruri: Timișoara are cele mai mari taxe și impozite din țară, în 2024

Pe lângă festivitățile prilejuite de sărbătorile Învierii și Nașterii, tradițiile și credința vor mai fi onorate printr-un concurs de toacă (firesc, în ajun de Paști), etapa zonală a festivalului Lada cu Zestre (în aprilie), Balul Portului Popular (în luna mai), și un festival internațional de dans folk, programat în luna august.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *