Admiterea la liceu se va modifica din nou. Cîmpeanu: Ne gândim la o adaptare a accesului în învățământul liceal

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

Admiterea la liceu se va modifica din nou. Cîmpeanu: Ne gândim la o adaptare a accesului în învățământul liceal

Ministrul Educației a anunțat joi, într-o conferință de presă, că accesul în învățământul liceal se va modifica, iar soluțiile propuse se regăsesc în draftul legii învățământului preuniversitar care urmează să fie făcut public.

Nu ne gândim la două examene de treapta, dar ne gândim la o adaptare a accesului în învățământul liceal. Aceste lucruri sunt deja reflectate în draftul legii învățământului preuniversitar care va fi făcut public. Atunci veți vedea și soluțiile pe care le propun.

CITEȘTE ȘI: Gratis și tot nu vor! Primăria acuză asociațiile de proprietari că nu sunt de acord cu anveloparea blocurilor

Soluțiile schimbă puțin, îmbunătățesc această modalitate de acces în liceu, a declarat ministrul Educației, Sorin Cimpeanu, conform stiri.tvr.ro.

În acest moment admiterea la liceu se face pe baza notelor obținute la Evaluarea Natonală în proporție de 80%, media generală obținută în clasele V-VIII, în proporție de 20% și pe baza completării fișei de admitere cu opțiunile elevilor. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *