Culmea hoției! Polițiști germani, acuzați că au furat 1.000 de euro de la un infractor român

Bărbat lovit în cap cu un topor. Făptaşul, închis în Penitenciarul Timişoara pentru tentativă de omor

Culmea hoției! Polițiști germani, acuzați că au furat 1.000 de euro de la un infractor român

Hoț român jefuit de polițiști în Germania – Presa germană relatează un caz inedit în care protagoniștii principali sunt mai mulți polițiști din Plauen (Saxonia) și un infractor român în vârstă de 30 de ani. Acesta din urmă îi acuză pe oamenii legii că i-au furat din banii confiscați în momentul în care a fost arestat.

După cum a relatat prima dată „Freie Presse”, polițiștii din Plauen (aparținând departamentului de poliție Zwickau) sunt acum suspectați că ar fi furat de la român. „Există o suspiciune inițială de furt împotriva mai multor polițiști și a unora dintre persoanele care ar fi autorizat comiterea infracțiunii”, confirmă procurorul superior Markus Colli (52 de ani), întrebat de BILD.

Românul jefuit a fost arestat pe 4 mai în timpul unui control de rutină în zona orașului Plauen. Pentru că exista un mandat de arestare pe numele lui, pentru furt și înșelăciune, acesta a fost dus la secție, unde și-a petrecut noaptea într-o celulă.

CITEȘTE ȘI: Gratis și tot nu vor! Primăria acuză asociațiile de proprietari că nu sunt de acord cu anveloparea blocurilor

A doua zi a fost prezentat unui judecător, care a confirmat mandatul de arestare și l-a trimis la Penitenciarul din Zwickau.

Banii au dispărut

În timpul transferului, însă, românul a observat că o mare parte din banii confiscați, pe care îi avea la el în momentul în care a fost arestat și care trebuiau să-i fie returnați, au dispărut brusc. Potrivit jurnaliștilor de la „Freie Presse”, ar fi dispărut aproximativ 1.000 de euro din 2.500. Procurorul șef Colli a confirmat că este vorba de o sumă mare, dar nu a vrut să dea o cifră exactă.

În acest context, se examinează în prezent introducerea măsurilor disciplinare.

Holger Thierfelder, care este șef interimar al departamentului de poliție din Zwickau după transferul fostului șef, Lutz Rodig, în urmă cu câteva zile la Dresda, a declarat joi pentru BILD:

„Evenimentele din secția de poliție Plauen nu îmi dau pace. De îndată ce au devenit cunoscute, am început urmărirea penală și acum lucrăm îndeaproape cu Parchetul din Zwickau. Vă pot asigura că clarificarea cazului este foarte importantă pentru noi”.

Anchetele continuă pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat cu adevărat și cine sunt vinovații.

Nu este singurul scandal în care a fost implicată recent poliția districtului Zwickau. În mai, directorul instituției a fost demis din funcție, fiind suspectat că a transmis informații sensibile extremiștilor de dreapta, conform ziarulromanesc.de.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *