Gratis și tot nu vor! Primăria acuză asociațiile de proprietari că nu sunt de acord cu anveloparea blocurilor

Noi contracte pentru reabilitarea termică a unor blocuri din Timișoara

Gratis și tot nu vor! Primăria acuză asociațiile de proprietari că nu sunt de acord cu anveloparea blocurilor

Primăria Lugoj se chinuie să-i convingă pe proprietarii de apartamente, din blocurile lugojene, să intre în programul de finanțare pentru eficientizarea energetică a imobilelor, desfășurat prin PNRR.

Primarul Claudiu Buciu spune însă, că asociațiile de proprietari au primit cu reticență propunerea și unele chiar au refuzat acest program.

”Am invitat asociațiile de proprietari la discuții pe această temă, și aici cred că e o problemă de comunicare și între asociații și proprietari, majoritatea au refuzat! Au transmis că unii proprietari nu vor, că este complicat, că unii și-au făcut ei…

Vedeți blocurile acestea peticite, cu izolații, unii și-au pus geamurile lor, nu sunt de acord să le schimbe, pentru că această procedură de eficientizare energetică presupune să dai jos tot ce s-a făcut neautorizat și să refaci tot, inclusiv acoperișul. Am chemat asociațiile din blocurile turn, pentru că în această procedură se poate schimba și liftul.

CITEȘTE ȘI: Satul unde casele se vând cu 2000 de lei. Imaginile sunt de vis aici

Nici ei nu vor: că sunt mulți plecați afară, că mai fac ei în timp! Finanțarea este de 200 de euro/mp și ei nu trebuie să pună niciun ban”, a declarat primarul Claudiu Buciu, conform redesteptarea.ro.

Pe de altă parte, primarul a afirmat că a avut întâlniri și individual cu câțiva proprietari, fără asociații, iar aceștia au fost foarte interesați de propunerea Primăriei Lugoj. Municipalitatea a pregătit deja formularele necesare pentru înscriere, care au fost publicate pe pagina Primăriei Lugoj.

”Am făcut să poată oricine vrea, să se înscrie și acolo unde vom avea acte de la majoritatea proprietarilor vom merge mai departe cu procedura și vom eficientiza energetic blocul”, afirmă primarul Buciu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Gratis și tot nu vor! Primăria acuză asociațiile de proprietari că nu sunt de acord cu anveloparea blocurilor

  1. de ce sa vrea omul sa vina statul, adica tot din banii publici obtinuti din taxe si impozite sa-i anvelopeze blocul cu polistiren ordinar neignifugat care se aprinde de la o singura tigara. Pe hartie totul pare frumos dar pe teren se folosesc materiale de talcioc iar de restul banilor baietii desptepti isi cumpara vile la Snagov sau in Monte Carlo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *