Satul din România unde casele se vând cu 2000 de lei. Imaginile sunt de vis aici

Satul din România unde casele se vând cu 2000 de lei. Imaginile sunt de vis aici

Satul din România unde casele se vând cu 2000 de lei. Imaginile sunt de vis aici

Mulți spun că România e țara tuturor posibilităților, dar semnificația este adesea negativă. Totuși, dacă privești partea bună, vei afla că este și țara în care se află satul unde casele se vând cu 2000 de lei.

Pare incredibil, dacă dacă vrei să-ți cumperi o casă în această localitate de lângă Sibiu, ai nevoie doar de un salariu mediu, conform spynews.ro.

Dacă visezi să ai o casă la țară în România, într-o zonă pitorească, nu trebuie să te descurajezi gândindu-te că nu ai banii necesari. Există un sat lângă Sibiu în care casele se vând chiar și pentru suma de 2000 de lei.

Gherdeal, satul din România unde casele se vând cu 2000 de lei

Satul care oferă case ”chilipir” se numește Gherdeal, și se află la limita cu județul Brașov. În prezent, mai are doar 7 locuitori, dar aici locuiau 112 familii, pe vremuri. Dacă vrei să ajungi în Gherdeal, ruta recomandată pentru peisajele ei este pe Valea Hârtibaciului, Sibiu – Agnita – Cincu – Bruiu – Gherdeal.

casele

Din păcate, satul Gherdeal a fost părăsit de locuitorii săi, de-a lungul anilor. Acum, poți cumpăra o proprietate aici cu salariul mediu pe o lună, dar dai cu greu de proprietarii care au dat-o uitării.

Potrivit orade sibiu.ro, una dintre locuitoarele satului este Maria Tiuţ. Bătrâna povesteşte că sașii care locuiau cândva în sat au lăsat moștenire biserica fortificată săsească și stilul caselor din partea de jos așezării.

CITEȘTE ȘI: Alertă de averse şi vijelii în Timiş şi alte 7 judeţe

„Cam 22-25 de milioane de lei vechi e o casă la noi”, a spus una dintre locuitoare, oferta fiind destul de tentantă, chiar dacă locuințele sunt mai ult ruine acum.

Când a fost creat, Gherdealul a aparţinut călugărilor cistercieni care aveau o mănăstire fortificată la Cârţa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

10 thoughts on “Satul din România unde casele se vând cu 2000 de lei. Imaginile sunt de vis aici

  1. Vreau sa cumpăr o casa nu am cada in Romania sunt pensionata in Spania si Romania sunt divortata sunt singura va rog sa mă ajutați sunt pensionata pe caz de boala am 57 de ani va rog frumos

  2. Bună ziua. Aș vrea și eu să cumpăr o casă în comuna Gherdeal. Vă rog un număr de contact. Tel. meu 0766791505

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *