La primărie facem bostănărie. Comercianţii vor să vină cu lubeniţele în faţa instituţiei din Timişoara

Noi reglementări pentru comercializarea pepenilor la Timișoara. 26 de locații stabilite de primărie. Cum se obțin avizele

Am putea avea un protest de râsul lumii în Timişoara. Comercianţii de lubeniţe ameninţă, mai în glumă mai în serios, că vin cu pepenii în faţa primăriei, pentru a protesta faţă de debandada care există în acest moment în privinţa autorizării activităţilor comerciale pe care ar fi trebuit să le desfăşoare în sezonul de vânzări.

În alţi ani, până la această dată, erau emise autorizaţiile necesare, iar comercianţii erau pregătiţi pentru activitatea din care îşi câştigă pâinea. Acum e un haos total. Nimeni nu ştie nimic, sunt trimişi dintr-o parte într-alta, iar sezonul de vânzări stă să înceapă.

„Producătorii din zona Olteniei deja au ajuns în Timişoara şi stau cu pepenii în Piaţa de Gros, pentru că nu au cu cine să vorbească. Într-o săptămână se coc şi lubeniţele din judeţul Timiş şi nu o să avem unde vinde. În alţi ani, deja lucrurile erau clare, acum e debandadă”, spune un comerciant din judeţul Timiş.

Contactat, Liviu Cocean, directorul SC Pieţe SA Timişoara, a declarat că nu este de competenţa instituţiei pe care o conduce această problemă, ci a primăriei.

CITEŞTE ŞI: Satul din România unde casele se vând cu 2000 de lei. Imaginile sunt de vis aici

De la Primăria Municipiului Timişoara am primit următorul răspuns: ”Se lucrează la un regulament de amplasare a standurilor de vânzare pentru producători. Urmează ca în scurt timp să fie definitivat şi să se poată depune solicitări pentru avizare la Compartimentul autorizare activităţi comerciale şi publicitate”.

Aşadar, comercianţii mai trebuie să aibă răbdare. Numai să nu vină toamna, când nu mai sunt lubeniţe…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “La primărie facem bostănărie. Comercianţii vor să vină cu lubeniţele în faţa instituţiei din Timişoara

  1. Da se vede ca lipsește Petrovici , pana la ora asta încasa șpaga din împărțirea preferențiala a locurilor și totul era in ordine. Regulament exista și se poate aplica de mâine. Dar USR -istii sunt praf și cred ca ei știu și cunosc totul . A se vedea si nebunia autorizării activităților comerciale de anul acesta.
    Dar consider ca vânzarea fructelor si legumelor trebuie sa se facă in piețe si magazine , nu peste tot , pe trotuar sau spații verzi.

  2. Și eu consider că este o țigănie cu vânzarea lubeniței pe la colțuri de străzi.
    Sunt piețe , sunt aprozare și sunt supermarketuri unde trebuie vândute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *