Adevărul despre jaful de la Castelul Corvinilor. Ce nu s-a aflat în aproape două luni de la dispariţia banilor

Acces gratuit la Castelul Corvinilor și la Muzeul Civilizației Dacice

Anchetatorii au fost rezervaţi în a oferi amănunte despre modul în care Gabriel Gal ar fi furat peste 175.000 de lei din Castelul Corvinilor, în noaptea de 1 spre 2 mai. Două dintre motive sunt că încă nu s-a stabilit dacă acesta a fost ajutat şi de alte persoane, iar până în prezent nu a fost recuperată cea mai mare parte a banilor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara au finalizat însă dosarul penal în care tânărul de 30 de ani a fost acuzat că a dat spargerea la Castelul Corvinilor, iar acesta, aflat în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată pentru furt calificat.

„În noaptea de 1 spre 2 mai 2017, Gabriel Gal a pătruns în incinta Castelului Corvinilor unde, folosindu-se de o bucată de material pentru a nu lăsa urme, a forţat geamul mobil al casei de bilete, situată imediat în partea dreaptă a uşii principale de acces în castel, în tunelul ce face legătura spre curtea interioară a castelului, care s-a spart, apoi a introdus mâna şi a deschis sistemul de închidere funcţional tip yală al uşii şi a pătruns în interior de unde a sustras cutia din carton în care se afla suma de 175.531 lei, proveniţi din vânzarea biletelor în perioada 28 aprilie 2017 – 2 mai 2017 şi a părăsit locul faptei”, arată anchetatorii în dosar.

Nu se ştie ce s-a întâmplat cu banii

Procurorii au stabilit că tânărul s-a accidentat la escaladarea zidurilor monumentului istoric, fracturându-şi piciorul după ce a sărit de pe metereze. În noaptea de 1 spre 2 mai a fost preluat de o ambulanţă, din zona Castelului Corvinilor, şi transportat la spital. Ulterior a fost operat, având dublă fractură la gleznă. La momentul preluării sale de către ambulanţă, avea asupra lui circa 1.800 de lei. Nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii, afirmând la spital că a fost victima unei încăierări şi nu a căderii de la înălţime. „Instanţa a reţinut că până la acest moment nu s-a putut stabili exact ce s-a întâmplat în noaptea respectivă, dacă inculpatul a fost ajutat şi de alte persoane, ce s-a întâmplat cu banii sustraşi şi nerecuperaţi. S-a apreciat că există suficiente indicii (mai ales imaginile surprinse de camera video, starea de sănătate a inculpatului, respectiv glezna fracturată, zona în care a fost găsit în noaptea în care a fost săvârşită infracţiunea, împrejurarea că deşi nu are loc de muncă şi surse de venit asupra lui s-a găsit o importantă sumă de bani cu ocazia percheziţiei, care să ducă la concluzia că inculpatul este autor al faptei de furt calificat”, se arată în dosar.

Legătura cu lumea interlopă

Gabriel Gal are antecedente penale, fiind condamnat pentru furturi comise în afara ţării. El a fost reţinut începând de la data de 6 mai 2017, apoi a fost arestat preventiv, iar după circa o lună a fost plasat în arest a domiciliu. „Potrivit declaraţiei unui martor, Gabriel Gal face parte din anturajul unor lideri ai lumii interlope din Hunedoara. Din declaraţia aceluiaşi martor mai rezultă că, deşi nu realizează venituri licite, inculpatul frecventează jocurile de noroc şi fumează ţigări scumpe. Inculpatul este acuzat, în prezenta cauză, de comiterea unei fapte infracţionale de o gravitate deosebită, evidenţiată nu numai de locaţia în care a fost săvârşită fapta, ci şi de cuantumul foarte însemnat al sumei de bani sustrasă”, arată anchetatorii. În noaptea în care ar fi avut loc spargerea, un agent de pază se afla în Castelul Corvinilor, dar bărbatul a susţinut că nu a observat nimic până a doua zi dimineaţa, conform zhd.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *