Acțiune de proporții în vamă: 13.000 de camioane oprite, sancțiuni de peste 1,28 milioane de lei! Ce au descoperit inspectorii antifraudă

nadlac

Acțiune de proporții a autorităților, în punctul de trecere a frontierei Nădlac II: Au verificat peste 13.000 de camioane, impunând sancțiuni de peste 1,28 milioane de lei.

Echipele mixte de control, formate din inspectori antifraudă şi inspectori vamali ai ANAF, cu sprijinul poliţiştilor statali și ai celor de frontieră au descoperit mărfuri transportate fără acte legale de proveniență, în special articole se îmbrăcăminte și încălțăminte.
premii renasterea septembrie
Acestea au fost confiscate, dispunându-se sancțiuni de peste 1,28 milioane de lei.

„După verificarea legalităţii documentelor aferente mărfurilor transportate, inspectorii au identificat mărfuri transportate fără acte legale de provenienţă.

CITEȘTE ȘI: Amendă uriașă dată de timișoreanul Sorin Grindeanu: Una dintre cele mai mari companii de telefonie a încălcat contractul

Ca urmare a constatării acestor contravenţii, s-au dispus sancţiuni totale de 1,28 milioane de lei, dintre care amenzi în cuantum total de 280.000 de lei, confiscări de mărfuri în valoare de 993.274 de lei şi confiscări de sume totale de 13.235 de lei”, se arată în comunicatul ANAF.

„Traficul rutier de marfă din zonele vizate va fi monitorizat permanent de către echipe mixte de control formate din inspectori antifraudă şi inspectori vamali din cadrul ANAF, cu participarea poliţiştilor din cadrul IGPR şi IGPF, conform Ordinului comun MFP-MAI nr. 17446/27.07.2018 privind desfăşurarea unor activităţi de control destinate prevenirii şi combaterii faptelor de fraudă vamală şi evaziune fiscală”, se mai menționează în comunicat, scrie newsar.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns