Paco a fost dat pe 1.000 de lei și o sticlă de palincă

paco pui leu

Așa cum bănuia Claudiu Chira, administratorul Parcului Zoologic din Timișoara, puiul de leu adus de poliție și găsit la niște tineri care intenționau să-l comercializeze în preajma unui ștrand, provine de la Colţul Zoologic de la Ilişeşti, deţinut de Dorin Şoimaru, un mare iubitor de animale exotice, dar care a mai fost implicat în scandaluri de acest gen.

Potrivit celor de la Monitorul de Suceava: ” …la Colţul Zoo de la Ilişeşti au descins poliţişti, comisari ai Gărzii de Mediu Suceava şi inspectori de la Direcţia Sanitar Veterinară.

Dorin Şoimaru nu a negat că puiul de leu provine de la el, însă a spus că a împrumutat felina la o menajerie de animale din Timişoara pentru o şedinţă foto, pe o perioadă de patru zile.
premii renasterea septembrie
Comisarii Gărzii de Mediu Suceava au cerut un document în acest sens, iar Şoimaru a precizat că îl va pune la dispoziţie cât de curând, imediat ce îl va găsi. Pe de altă parte, s-a constatat din start că Şoimaru a încălcat Legea 205/2004, privind protecţia animalelor.

Este vorba de articolul 6, litera K, care prevede că despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă este interzisă.

CITEȘTE ȘI: Anul acesta, varza va fi trufanda

Pentru această abatere, Şoimaru a fost amendat cu 2.000 de lei. Restul problemelor, legate de condiţiile în care a fost înstrăinat puiul de leu şi a fost transportat de la Ilişeşti până la Timişoara, ar urma să fie lămurite de echipa de control în următoarele zile”.

Tot proprietarul acestei grădini zoologice a mai precizat că ”pentru respectiva şedinţă foto, tinerii au oferit leul pentru 1.000 de lei şi o sticlă de palincă”.

Între timp, micuțul Paco a luat în greutate, iar acum cântărește trei kilograme, fiind preluat cu 2,800 kilograme. Când a fost preluat de administratorul Parcului Zoologic, micuța felină nu avea nici măcar dinții de lapte. Claudiu Chira ne-a precizat că probabil săptămâna viitoare îi vor apărea primii colțișori, iar timp de trei luni puiul de leu va intra în carantină.

CITEȘTE ȘI: Lucrările la Autostrada Lugoj – Deva au trecut la o nouă etapă

Paco are domiciul tot în cabinetul veterinar, iar în ultimul timp a fost îngrijit și de medicul veterinar al parcului. Suge din biberon din două în două ore și i se mai dă și carne albă de pui.

În ceea ce privește viitorul lui Paco, Claudiu Chira ne-a precizat că acesta este incert:

”Dacă am avea banii necesari și autorizațiile, cu drag l-am păstra la noi. Avem nevoie de autorizații de la Romsilva și din ce am înțeles de la ei aceștia nu sunt dispuși să ni le ofere.

În urmă cu câțiva ani, Primăria Timișoara a încercat să facă un schimb de terenuri, să le oferim o suprafață de pădure de la Jdioara, contra uneia de la Pădurea Verde, ca să putem să ne extindem.

Cei de la Romsilva nu au fost de acord cu acest lucru… Ba mai mult, ei au spus că în 1986, când s-au înființat Parcul Zoologic și Campingului din Timișoara acest lucru s-a făcut ilegal”

Referindu-se din nou la finanțare, administratorul parcului a spus că: ”Timișoara face parte din Asociația grădinilor zoologice, care cuprinde 26 de orașe. Din păcate, orașul de pe Bega, respectiv grădina zoologică, nu a beneficiat de finanțare de la Ministerul Mediului, așa cum au beneficiat cel puțin 90 la sută dintre parcuri”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *