Pesta ajunge în vestul țării? Un porc mort plutea, ieri, pe Mureș. Video

porc mort mures

Pericolul pestei porcine africane pare să fie tot mai aproape de Arad. Imagini cu un porc mort plutind pe Mureș au fost surprinse de mai mulți arădeni.

CITEȘTE ȘI: Semnal de alarmă: România se cutremură! După pesta porcină, ”tuta absoluta” face ravagii

premii renasterea septembrie
Pesta porcină africană face ravagii în întreaga țară. Focarele s-au extins și au ajuns în zone cu ferme de porcine cu zeci de mii de capete, iar pierderile pentru fermieri și crescători sunt incomensurabile. Până acum în Arad nu a fost raportat vreun caz de pestă porcină africană, dar pericolul pare departe de a fi trecut.

Imagini surprinse pe Mureș

Mai mulți cititori ne-au transmis pe adresa redacției imagini foto și video cu un porc mort care plutea pe râul Mureș, chiar pe raza municipiului. Prezența porcului mort a fost surprinsă în zona Parcului Europa, iar mai apoi, în zona Podului Decebal, în cursul serii de 28 august.

Fără raportări la DSVSA

Contactat telefonic, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Arad, dr. Viorel Agud, a declarat: „Până acum nu avem raportate cazuri de pestă porcină africană în județ. Nu avem cunoștință despre cazul acestui porc mort care a fost surprins pe râul Mureș”.

CITEȘTE ȘI. Lucrările la Autostrada Lugoj – Deva au trecut la o nouă etapă

În contextul în care pesta porcină africană se răspândește extrem de rapid, iar fatalitatea în cazul porcinelor infestate este de 100%, neexsitând antidot, directorul DSVSA a lansat apelul ca toți cei care văd, surprind sau au cunoștință despre asemenea cazuri să apeleze de urgență Direcția Sanitar Veterinară la tel: 0257-280-760, 0257-280761, 0257-282060, scrie aradon.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *