Acțiune de amploare în Timiș și în alte 12 județe, polițiștii fac 144 de percheziții. În anchetă ar fi vizat și un fost deputat

perchezitii 12

144 de mandate de percheziție sunt puse în aplicare luni dimineață în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurate în București și 13 județe privind un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune. Conform surselor Digi24, printre cei vizați se află și fostul deputat Octavian Goga, condamnat definitiv într-un alt dosar.

CITEȘTE ȘI: Trei universități din Timișoara au pus bazele unui centru multidisciplinar de cercetare

15 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

În fapt, în perioada 2016 – prezent, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator pentru șase societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate. Conform surselor Digi24, ar fi vorba de fostul deputat Octavian Goga.

Pentru obținerea unor beneficii fiscale, el ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real și, cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare.

Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională.

Prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului.

La activități participă polițiști din județele Mureș, Brașov, Argeș, Alba, Bistrița Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș, Tulcea, polițiști din cadrul D.G.A. și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Brașov.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.

În data de 13 martie 2018, instanţa l-a condamnat pe Octavian Goga la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Acțiune de amploare în Timiș și în alte 12 județe, polițiștii fac 144 de percheziții. În anchetă ar fi vizat și un fost deputat

 1. Totala lipsa de respect,pentru memoria poetului si scriitorului national,prin publicarea explicita a identitatii unui infractor ,chiar deputat fiind O>G.!,la cati ramasi in parlament si afaceri frauduloase.

 2. Mai lasati-ma cu „publicarea explicita ” a numelui.
  Ca doar nu crede nimeni ca e vorba de acel…domn Goga,
  Asta e un hot si trebuie sa il stim cu totii !
  La fel si cei care comit acte reprobabile si se dau doar initialele, sau nesimtitii care parcheaza oriunde si se acopera numerele masinilor !
  Sa ii stim cu totii, daca esti om nu apari in astfel de ipostaze.
  Daca esti excroc si / sau nesimtit, sa te stie toti, poate te mai bucura unul cu cite ceva !

Lasă un răspuns