Trei universități din Timișoara au pus bazele unui centru multidisciplinar de cercetare

Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei” și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” au pus bazele proiectului de cercetare InnoBusiness Center – Centru Integrat Multidisciplinar de cercetare, dezvoltare si inovare – from lab to market, ce prevede crearea unei platforme de cercetare-dezvoltare-inovare care să integreze mai multe domenii de specializare inteligentă.

CITEȘTE ȘI: O investiție din Timiș care ia ochii

Scopul proiectului este de a acorda sprijin întreprinderilor românești și internaționale pentru dezvoltarea capacității acestora de a inova.

„Este primul proiect major în care trei universități din cadrul Alianței ATU au identificat puncte comune de cercetare și inovare în domenii actuale de interes”, a precizat prof.univ.dr. Octavian Crețu, rectorul UMF. Activitățile specifice acestui proiect se vor derula în cadrul unui centru extins pe o suprafață de 7.200 de metri pătrați, pus la dispoziție de USAMVB.

„Credem în acest parteneriat și credem în această construcție comună în domeniul multidisciplinar a celor trei universități”, a declarat prof.univ.dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul USAMVB. Fiecare universitate va contribui cu partea sa de expertiză.

„Alianța ATU pornește la drum din primul an cu un proiect major în care sunt implicate, iată, trei universități din cele patru. Sunt convins că în acest proiect tehnologia, inteligența artificială sau robotica își vor arăta deplina aplicabilitate în domenii ca medicina sau agronomia. Universitățile noastre încearcă, astfel, să anticipeze viitorul”, a adăugat rectorul UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns