Un nou sindicat în învățământ

Sindicatul Oamenilor Liberi din Educație (S.O.L.E) Timiș lansează un apel către toți salariații din sistemul educațional timișean care își doresc o reprezentare și o colaborare centrată pe respect, profesionalism, solidaritate și libertate de exprimare.

CITEȘTE ȘI: Acțiune de amploare în Timiș și în alte 12 județe, polițiștii fac 144 de percheziții. În anchetă ar fi vizat și un fost deputat

Noua organizație sindicală, înființată în această vară, are ca deviză ”Noi, altfel!” și își propune, prin obiectivele sale, o nouă abordare în materie sindicală: consilierea individuală și permanentă a membrilor, prin cunoașterea și rezolvarea nevoilor acestora, sprijin de care membrii sindicatelor au avut rareori parte în ultimii 30 de ani,  după cum susțin liderii S.O.L.E. Timiș.

Aceiași lideri afirmă că deși organizația sindicală a pornit la drum cu idealuri neconcurențiale, a avut totuși de înfruntat încă de la început șicanele celorlalte sindicate, fapt pentru care a adăugat listei de obiective deja existente, unul nou: lupta împotriva corupției sindicale și a imixtiunii liderilor sindicali în rezolvarea problemelor de către reprezentanții instituțiilor publice.

Președintele S.O.L.E. Timiș, Ana Popescu,  susține că a fost informată de către membri și simpatizanți că există cel puțin o organizație sindicală, aparținând altui sindicat  din județul Timiș care negociază cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș despre anumite funcții de conducere în cadrul unităților de învățământ: ”Da, este adevărat că directorii care au aderat la S.O.L.E. Timiș sau conduc școli în care există membri S.O.L.E. Timiș sunt speriați, deoarece li s-a transmis, pe surse, că nu li se va prelungi numirea pe funcția de conducere din cauza relației cu S.O.L.E. Timiș”.

Sindicatul Oamenilor Liberi din Educație Timiș poate fi contactat la adresa de e – mail [email protected], precum și la numărul de telefon 0754659293.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un nou sindicat în învățământ

Lasă un răspuns