ACS Poli Timişoara şi-a prezentat achiziţiile iernii

poli 5

Mahadi Kayondo, Akaki Khubutia, Alexandru Popovici, Adrian Zaluschi şi Andrei Enescu sunt polişti cu acte-n regulă, cei cinci jucători acontaţi în această iarnă de prim-divizionara timişoreană fiind prezentaţi oficial în cadrul unui eveniment organizat, ieri, la un restaurant din oraşul de pe Bega.

Dintre aceştia, doar primul, un atacant ugandez cu opt goluri marcate în stagiunea precedentă, are probleme cu „cartea verde” şi, foarte probabil, va rata partida de vineri cu nou-promovata ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (ora 18, stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti).

„Am avut mulţi jucători în vizor, trebuia să întărim anumite posturi. Credem foarte mult în calitatea celor aduşi, am purtat discuţii cu ei, pe unii îi urmăresc de mulţi ani. Zaluschi merita să facă saltul în Liga I, sper să ne convingă că nu ne-am înşelat în ceea ce-l priveşte. Motivaţia este un factor cu care jucătorii se acomodează foarte rapid.

Le-am cerut băieţilor să schimbe puţin foaia, să fie mai responsabili şi să se concentreze mai mult în timpul meciurilor, în toamnă am pierdut cu astfel de probleme între şase şi 12 puncte. Sunt nemulţumit că nu am avut timp pentru o pregătire fiziologică completă, care ar fi trebuit să dureze şase săptămâni, nu patru. Unii dintre jucătorii care au venit recent sunt restanţi la pregătirea fizică, încerc să-i aduc la acelaşi nivel cu ceilalţi”, a declarat tehnicianul polist Ionuţ Popa.

Acesta a pus din nou tunurile pe Liga Profesionistă de Fotbal: „LPF nu ne-a dat nici acum banii pentru finala Cupei Ligii. Nu înţelegem de ce nu ne dau banii, a trecut aproape un an de la acel meci. Am vorbit cu patronul şi cu directorii de la Adeplast, ei au spus că au plătit către LPF”.

„Sunt jucători aduşi la solicitarea antrenorului Ionuţ Popa. Noi am făcut toate eforturile pentru a-i avea în echipă, sperăm să ne ajute, iar sosirea lor să fie una de bun augur. Urmează ca ei să demonstreze că merită să joace la Poli Timişoara. Nici nu mă gândesc la retrogradare, pentru că avem un lot excepţional şi un antrenor foarte bun, unul dintre cei mai buni din România.

Credem că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte retrogradarea, eu mă gândesc chiar la locurile 7-8. I-am achitat banii domnului Opria, la fotbalişti le-am plătit salariile până în luna decembrie, iar cu ANAF-ul suntem la zi. Aşadar, momentan nu sunt motive de nemulţumire. Încercăm să achităm cât mai repede şi salariile pe decembrie.

Suntem cât de cât liniştiţi, dar oricând poate interveni o furtună. O altă tranşă din drepturile TV va veni după cele patru meciuri rămase din retur. Ne-am înţeles cu Straton, i-am plătit cea mai mare parte din datorie, însă litigiul trebuie să continue conform procedurii”, a spus şi preşedintele clubului timişorean, Radu Birlică.

„Am venit la o echipă incredibilă, sunt mândru să fac parte din ea. Jucătorii sunt prietenoşi, sper să avem un campionat reuşit. În sezonul trecut am jucat în Africa de Sud şi am marcat opt goluri”, au fost primele cuvinte ale lui Mahadi Kayondo în calitate de jucător al grupării ACS Poli Timişoara.

Akaki Khubutia promite că va da tot pentru noua sa formaţie: „Sunt fericit că am venit la Timişoara. Este o echipă bună şi voi face totul pentru a o ajuta. Mă gândesc doar la Poli, nu mai contează trecutul”.

„Sunt foarte bucuros că am revenit la echipă, le mulţumesc celor de aici pentru încrederea acordată. Îmi doresc o a doua parte a campionatului cel puţin la fel de bună precum cea din sezonul trecut. Sper să încheiem cu fruntea sus, aşa cum s-a întâmplat şi în precedenta ediţie de campionat”, a spus, la rândul său, Alexandru Popovici.

Adrian Zaluschi este fericit că a primit în sfârşit şansa de a evolua la nivelul primului eşalon fotbalistic: „Sunt foarte bucuros că am venit la Poli. Vin din Liga a II-a şi sper să îmi fac bine treaba aici. Mă bucur că am primit această şansă de a evolua în Liga I”.

„Le mulţumesc domnului preşedinte şi domnului antrenor că m-au dorit aici. Sper să avem un parcurs cât mai bun. Vrem să o luăm pas cu pas, prima dată este important să fim siguri că vom rămâne în prima ligă şi apoi vom vedea cât de sus putem urca”, a precizat şi Andrei Enescu, un mijlocaş central în vârstă de 30 de ani care a evoluat ultima dată în Cipru.

Torje merge la Dinamo

Aşa cum era de aşteptat, mijlocaşul timişorean Gabriel Torje a ales varianta Dinamo Bucureşti, unde va fi împrumutat până la vară de clubul rus Akhmat Groznîi. El este impresariat de Cristea Opria, care a fost cooptat recent în staff-ul administrativ al grupării ACS Poli. Acesta a declarat că va încerca să-l aducă pe Torje la Timişoara.

„Am discutat cu Cristi Opria şi mi-a spus că l-a îndreptat pe Torje spre Timişoara, însă dacă jucătorul a vrut să meargă la Dinamo, ştiţi cum este, nu poţi să faci dragoste cu forţa… Nu ştiu nimic despre situaţia lui Torje, nu ştiu ce ofertă i-a făcut Dinamo, am discutat doar cu impresarul său”, a spus antrenorul Ionuţ Popa.

Dinamo Bucureşti îi va plăti lui Gabriel Torje 10.000 de euro pe lună, iar restul salariului de până la 70.000 de euro va fi suportat de ruşi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns