A fost predat amplasamentul la Pasajul Solventul. Lucrările pot începe. Costurile proiectului: 132,2 milioane de lei

pasajul solventul 2

A fost predat amplasamentul la Pasajul Solventul. Lucrările pot începe. Costurile proiectului: 132,2 milioane de lei

Primăria Municipiului Timișoara a predat astăzi, 14 decembrie 2021, amplasamentul pentru începerea lucrărilor de execuție a Pasajului inferior Solventul.

„Pentru a conecta cartierele Timișoarei, prin rețeaua de transport public, pietonal și piste de biciclete, precum și pentru decongestionarea traficului rutier în zona de vest a municipiului se impunea realizarea unui pasaj subteran, pasajul inferior Solventul, care va fi racordat cu strada Gării și Calea Bogdăneștilor.

Lucrările vor cuprinde:

-Execuția unui pasaj rutier inferior, perpendicular pe axul căii ferate, care va face legătura între Calea Bogdăneştilor şi strada Gării şi include: o platformă cu o linie cale pentru tramvai amplasată în mijlocul carosabilului; câte 2 benzi de circulaţie pe sens de o parte şi de alta a platformei tramvaiului; trotuare pietonale și piste pentru bicicliști amplasate pe ambele părți. Pasajul va avea o lungime de traversare pe sub liniile de cale ferată de 65 de metri(10 linii cale) și o lungime totală de 87,10 metri.

-Amenajarea bretelelor carosabile la pasaj prin amenajarea străzilor Cassian Munteanu și Barierei în perimetrul pasajului-carosabil și trotuare, amenajarea Căii Bogdăneștilor-carosabil la 4 benzi de circulație, linii de tramvai, noi locuri de parcare și un sens giratoriu în intersecția cu strada Gării, amenajarea străzii Gării, prin refacerea părții carosabile la 4 benzi de circulație rutieră și linii de tramvai.

-Refacerea și extinderea rețelelor de utilități, alimentare cu apă, canalizare, rețea electrică pentru iluminat public și susținerea liniei de contact pentru tramvai.

-Amenajarea a 5534 mp de spații verzi.

CITEŞTE ŞI: Dominic Fritz: Am emis 11 dispoziții de ridicare a unor terase din zona zero a orașului

Contractul de lucrări (actualizare proiect tehnic și execuție lucrări) a fost câștigat prin licitație de o asociere formată din Spic Internazionale (lider/ Italia) Pod-Proiect (Iași)- Sylc Con Trans (Arad).
Valoarea contractului de execuție este de 111.641.112 lei cu tot cu TVA, iar durata este de 24 de luni. Costurile totale ale acestui proiect major se ridică la 132,2 milioane de lei”, a comunicat Primăria Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *