Dominic Fritz: Am emis 11 dispoziții de ridicare a unor terase din zona zero a orașului

Fritz a rezolvat problema prioritară: avem comisie paritară!

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a nunţat pe Facebook că a emis 11 dispoziții de ridicare a unor terase din zona zero a orașului, Piața Unirii și Piața Libertății.

„Am emis 11 dispoziții de ridicare a unor terase din zona zero a orașului, Piața Unirii și Piața Libertății. Terase ale căror responsabili nu au respectat regulamentele în vigoare sau nu au cerut autorizație deloc și care au fost atenționați și amendați în repetate rânduri.

Spun de la început că domeniul HoReCa este important pentru Timișoara ca oraș turistic și Capitală Europeană a Culturii în 2023. Suntem mândri de centrul nostru istoric căruia îi dau viață, în fiecare zi, antreprenorii pasionați din industria ospitalității și clienții lor.

Dar, tocmai pentru că este vital pentru oraș să avem o industrie a ospitalității vie, trebuie să ne asigurăm că toate regulile sunt respectate. Cei mai mulți știu că încrederea consumatorilor, care se bucură de frumusețea orașului, dar și de calitatea serviciilor, este cea care le aduce o bună reputație și prosperitate.

Din păcate, am constatat că unii nu vor să înțeleagă. Sunt terase lângă clădiri unde cade tencuiala pe clienți, altele s-au extins atât de mult încât nu mai lasă loc pentru evacuarea clienților în caz de incendiu sau în alte situații limită, unele au ocupat complet spațiul public și trebuie să faci slalom printre scaune. Centrul arată dezordonat.

CITEŞTE ŞI: Timişorenii se întorc la raţie: abonaţii Colterm primesc căldură cu zece grade mai puţin decât în iernile trecute

Am înțeles că este o perioadă grea, că această industrie a fost grav lovită de pandemie și am susținut-o prin reducerea taxelor de terase la o sumă simbolică. Dar nu tolerez ca tocmai aceia care sunt, cumva, coacționari la centrul orașului, să nu respecte regulile și să facă concurență neloială antreprenorilor serioși din industria ospitalității”, a scris Fritz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

6 Comments
Diana Rusu 17 decembrie 2021
Nu i mai dați poza , au inceput să i se umfle falcile și ii accentuează si mai tare prostia , nestiinta si nedumerirea pentru ca nu stie nici azi unde se afla si ce trebuie sa faca , rusinea satului si a Banatului , o echipa la primarie de toata rusinea ... TOȚI , Oltenisoara e varza din toate punctele de vedere.
cody 17 decembrie 2021
Unde isi mai etaleaza cocalarii toalele !? Un oras terminat , invadat de ciumeti si grandomani ....Salutari din Graz !
Dumone 14 decembrie 2021
D-le primar , spatiile verzi din cartiere , sunt calcate si distruse de catre masinile care parcheaza ,cu nonsalanta facand din ele teren agricol. Majoritatea auto ce nici macar nu sunt platitori de impozite in oras/judet. Mai mult, sunt puse la vanzare masini fara numere si chiar abandonate. Nimeni din cei autorizati nu i deranjeaza. Echipajele Politiei Comunitare trec pe principala si intre blocuri unde sunt spatiile verzi si de joaca doar la sesizari , o data si alta data la o urmatoare sesizare si atunci doar raspandind avertismente. Fara vreun efect.  Platim taxe pentru intretinerea lor. Ce folos ? 
Gabi 14 decembrie 2021
Nu ai inteles nimic, Fritzi!! Vorbesti despre frumusetea orasului, despre cei care vin sa viziteze orasul iar apoi, amintesti de tencuiala cladirilor care sta sa cada peste cei de la terase. Exact la acest lucru m-am gandit atubci cabd am inceput sa citedc articolul. Acest oras a fost frumos odata! A inceput decaderea sa sub administratia Robu iar acum vad ca tu ii continui treaba si vrei sa-l aduci in colaps. Du-te sa vizitezi Sibiul, Oradea sau Clujul si apoi fa o comparatie intre Timisoara si aceste orase. Parca noi, timisorenii suntem blestemati. La urmatoarele alegeri nu mai ies din casa. Am ajuns la concluzia  ca nu am pe cine sa aleg.