A doua noapte de revolte în Olanda: răniți și arestări

Video! A doua noapte de revolte în Olanda: răniți și arestări

A doua noapte de revolte în Olanda. Protestatarii au aruncat cu pietre în poliţişti și au ars biciclete pe străzile din Haga, în timp ce poliția a folosit cai, câini și bastoane pentru a risipi mulțimea. Cel puțin șapte persoane au fost arestate.

Poliția a declarat că cineva a aruncat o piatră în geamul unei ambulanțe care trecea și care transporta un pacient, conform BBC.

Ofițerii au transmis pe Twitter că cinci polițiști au fost răniți, iar unul dintre ei a fost luat de ambulanță.

În alte zone din Olanda, două meciuri de fotbal de prima ligă au fost întrerupte pentru scurt timp după ce suporterii au pătruns pe teren și au alergat. În prezent, fanilor le este interzis accesul pe stadioane din cauza noilor reguli privind coronavirusul.

Protestul vine după o noapte de revoltă la Rotterdam, unde Poliția a tras focuri de avertisment și focuri directe „pentru că situația punea vieți în pericol”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru agenția de presă Reuters. La Rotterdam, au fost arestate 51 de persoane, iar alte două au fost rănite.

Olanda a impus sâmbăta trecută un un lockdown parţial de trei săptămâni, după ce a înregistrat o creștere record a cazurilor de Covid. Barurile și restaurantele trebuie să se închidă la ora 20:00, iar aglomerația este interzisă la evenimentele sportive.

CITEȘTE ȘI: Un fost primar din Timiș a fost dat afară pe ușă și a intrat pe fereastră

Potrivit BBC, mii de oameni au ieșit în stradă și în Austria, Croația și Italia, să protesteze față de noile restricții.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) s-a declarat „foarte îngrijorată” de creșterea numărului de cazuri de coronavirus în Europa. Directorul Hans Kluge a declarat pentru BBC că, dacă nu se înăspresc măsurile în Europa, s-ar putea înregistra încă o jumătate de milion de decese până în primăvara anului viitor.

În consecință, multe guverne din Europa introduc noi restricții în încercarea de a combate creșterea numărului de infecții. O serie de țări, între care și Olanda, au raportat recent un număr record de cazuri zilnice.

(sursa: Mediafax)

Foto: portofolio.hu


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns