Video! Scene ca la război în centrul Rotterdamului. Sătui de carantină și restricții, zeci de mii de oameni au protestat în Olanda, Austria, Italia, Elveția și Croația

Video! Scene ca la război în centrul Rotterdamului. Sătui de carantină și restricții, zeci de mii de oameni au protestat în Olanda, Austria, Italia, Elveția și Croația

Restricţiile scot europenii în stradă. Zeci de mii de oameni au protestat în centrul Vienei, după ce autorităţile au impus carantină naţională şi vaccinarea obligatorie de la 1 februarie. Şi la Rotterdam a fost o noapte de foc. Şapte oameni au fost răniţi, în urma unui protest violent în care mai multe maşini au fost incendiate, conform observatornews.ro.

Au fost scene de război în centrul Rotterdamului. Mai multe maşini, inclusiv de poliţie, scutere şi trotinete au fost incendiate de protestarii care au atacat cu artificii şi pietre forţele de ordine. Printre ei, şi un român care a transmis în direct pe Facebook imagini de la manifestaţie.

Au fost agresaţi chiar şi pompierii care încercau să stingă incendiile şi un jurnalist. Poliţiştii au ripostat, iniţial, cu tunuri cu apă şi focuri de avertisment, dar au tras în plin când au considerat că vieţile lor sunt puse în pericol. După scenele violente de aseară, olandezii au ieşit din nou în stradă azi, inclusiv în Amsterdam.

Oamenii sunt nemulţumiţi de noile planuri ale guvernului de a permite accesul doar celor vaccinaţi la evenimente, dar şi de a anula focurile de artificii de Revelion. În plus, ţara a intrat în carantină parţială timp de trei săptămâni după ce numărul infectărilor a crescut vertiginos. Ieri, au fost peste 20.000 de noi infectări în Olanda.

Austria, Germania, Elveția, Croația…

Scene similare au fost și la Viena, după anunțul privind carantina și vaccinarea obligatorie

Azi, zeci de mii de oameni au scandat pe străzile Vienei, după ce cancelarul austriac a anunţat că ţara intră de luni în carantină totală. În plus, Austria devine prima ţară din Uniunea Europeana care introduce vaccinarea obligatorie pentru toata lumea de la 1 februarie. Printre cei care au ieşit în stradă în Viena au fost şi mai mulţi români.

CITEȘTE ȘI: Un fost primar din Timiș a fost dat afară pe ușă și a intrat pe fereastră

Măsurile luate de guvernul austriac au fost impuse după ce numărul zilnic de decese s-a triplat în ultimele săptămâni. Doar 66% din populaţia de aproape 9 milioane de locuitori a fost vaccinată până acum. Şi în Italia oamenii au ieşit în stradă, dar manifestaţii faţă de înăsprirea restricţiilor au fost anunţate în Germania, Elveţia şi Croaţia. Între timp, cele mai multe ţări europene înregistrează record după record de infectări.

Foto: STESS News


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns