60 de resorturi de schi și snowboard din țară fac petiție pentru introducerii vacanței de iarnă în viitorul an școlar

60 de resorturi de schi și snowboard din țară fac petiție pentru introducerii vacanței de iarnă în viitorul an școlar

60 de resorturi de schi și snowboard din țară, membre ale Asociației Transportatorilor pe Cablu din România, au lansat luni o petiție, prin care solicită reintroducerea vacanțe de iarnă în calendarul școlar.

”Solicităm Ministerului Educației și Cercetării ca în programa școlară 2022-2023 să reintroducă o vacanță de 2 săptămâni, împărțită pe regiuni, în perioada 1 februarie -15 martie”, se anunță în petiție.

CITEȘTE ȘI: Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR după patru luni, Cătălin Drulă devine președinte interimar

”Toate țările cu munți din Europa (Germania, Austria, Italia, Polonia, Slovacia, Elveția, Franța, Cehia șamd ) au vacanțe de iarnă, în februarie de 2 săptămâni”, se precizează în petiție, printre motivele pentru care ar trebui să existe vacanță de iarnă. ”Sistemul educațional din România a fost implementat în ultimii 32 de ani în așa fel încât copii să beneficieze de o vacanță de iarnă. Excepție de la această regulă o fac doar 2 ani școlari 2019-2020 respectiv 2021-2022”, se mai arată în document.

Printre consecințele lipsei vacanței copiilor din februarie sunt: aglomerații pe drumurile, care duc în stațiunile montane, cozi la instalațiile de transport pe cablu la sfârșit de săptămâna, prețuri mari la transportul pe cablu și la cazări, la sfârșit de săptămână, temporizarea sau stoparea a noi investiții private în turismul montan, precum și dispariția unei profesii (monitorii de schi ), care nu vor putea avea o activitate coerentă din 10-16 zile / an).

sursa: g4media.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns