Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR după patru luni, Cătălin Drulă devine președinte interimar

Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR după patru luni, Cătălin Drulă devine președinte interimar

Dacian Cioloș a anunțat luni demisia de la șefia USR în ședința Biroului Național al partidului, a declarat pentru G4Media Ionuț Moșteanu. Cioloș a luat decizia după ce Biroul Permanent i-a respins prin vot proiectul de președinte. Cătălin Drulă, vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi, va deveni președintele interimar al USR .

Dacian Cioloș a fost președinte USR timp de patru luni, după congresul din octombrie 2021.

De notat că Dacian Cioloș rămâne membru al USR. El i-a urat succes lui Cătălin Drulă la șefia partidului. Cioloș ar fi declarat în ședința BN că ”simte că se erodează”.

CITEȘTE ȘI: George Simion l-a luat de gât pe Virgil Popescu în timpul moțiunii împotriva ministrului Energiei. „Ești un hoț”/ „Ești un prost”

Cele trei mari schimbări cerute de Dacian Cioloș și respinse de majoritatea din Biroul Național:

– O comisie externă care să facă propuneri de politici și ministri pentru guvernul din umbră. Echipa Barna susține că este nestatutară
– Oprirea excluderilor pe motiv de delict de opinie. Echipa din vechiul USR arată că nu există un astfel de fenomen, fiind vorba mai ales de excluderea unor membri care nu au respectat statutul

– schimbarea secretarului general al USR, apropiat de Dan Barna.

Cioloș și-a prezentat programul joia trecută și, potrivit înregistării ședinței, a amenințat că demisionează de la conducerea partidului dacă programul nu va fi votat.

”Eu îmi depun mandatul. Da, luni, dacă programul ăsta nu e votat, că voi puteți să ziceți <domne nu vrem să votăm>, că nu scrie în statut și eu nu pot să vă oblig, pentru că dacă nu facem cvorum, nu avem ședință BPN. Sau și dacă facem cvorum și voi nu vreți să votați, eu nu pot să oblig. La fel, dacă votați împotrivă. Doar că atunci îmi asum consecințele și îmi prezint demisia și trebuie un alt președinte…”, a declarat acesta, conform înregistrărilor din ședință.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns