2024 arată bine în prognoze – economia şi businessul cresc, iar inflaţia şi dobânzile scad

2024 arată bine în prognoze - economia şi businessul cresc, iar inflaţia şi dobânzile scad

Prognozele CFA Forecast Dinner: 2024 arată bine în prognoze – economia şi businessul cresc, iar inflaţia şi dobânzile scad, potrivit Ziarului Financiar.

Analiştii financiari cred în economia şi acţiunile româneşti: creşterea economică va fi de peste 2%, euro nu creşte la peste 5 lei şi BET-XT creşte. Nicio prognoză, fie că este a instituţiilor internaţionale sau a analiştilor locali, nu vede o scădere a economiei româneşti în 2024, ba dimpotrivă, economia ar urma să accelereze, inflaţia şi dobânzile să scadă, iar cele mai multe sectoare economice să bifeze încă un an de creştere. De la prognoză la realitate este însă un drum de parcurs, iar riscurile sunt mari şi gradul de incertitudine crescut.

Creşterea economică va fi de 2-2,5%, s-au pus de acord majoritatea analiştilor financiari prezenţi la evenimentul CFA Forecast Dinner, organizat de asociaţia analiştilor financiari CFA România. Este, totuşi , o prognoză mai prudentă, faţă de pronosticurile Comisiei Europene sau ale Fondului Monetar Internaţional, care văd o creştere a economiei şi de peste 3%.

CITEȘTE ȘI: Focar de pestă porcină în vestul țării. Peste 300 de porci vor fi sacrificați

Prognoza guvernului rămâne însă, în mod tradiţional, cea mai optimistă la început de an: o creştere a economiei de 3,4%, care ar urma să aducă venituri bugetare mai mari cu 13%.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “2024 arată bine în prognoze – economia şi businessul cresc, iar inflaţia şi dobânzile scad

  1. Romania in 2022(date de la ins):

    aproximativ 2,347 milioane persoane erau deprivate material sever, dar nu se aflau în celelalte 2 situații, în risc de sărăcie și nu trăiau în gospodării cu
    intensitate foarte redusă a muncii,
    1,698 milioane persoane se aflau doar în risc de sărăcie
    115 mii persoane trăiau în gospodării cu intensitate foarte scăzută a muncii, nefiind afectate de celelalte două situații.

    intersectii de cate 2 categorii:
    1,883 milioane persoane se aflau în risc de sărăcie și excluziune socială și erau deprivate material și social
    sever,
    118 mii persoane se aflau în risc de sărăcie și trăiau în gospodării cu intensitate foarte scăzută a
    muncii,
    34 mii persoane trăiau în gospodării cu intensitate foarte redusă a muncii și erau deprivate material și social sever.
    Aproximativ 330 mii persoane s-au confruntat simultan cu toate cele trei situații: cu alte cuvinte, erau expuse riscului de sărăcie, se aflau în stare de deprivare materială și socială severă și trăiau în gospodării cu intensitate foarte redusă a muncii.

    mai pe scurt: rata saraciei relative: in ro 21%, dupa noi fiind doar letonia estonia si bulgarie cu vreo 22…23% dar nu ne lasam: eram pe primul loc in EU la persoane expuse riscului de sarăcie şi excluziune socială: se înregistra în România (34,4%), Bulgaria (32,2%), Grecia şi Spania (ambele cu 26%). Pe de altă parte, cele mai mici ponderi se înregistrau în Cehia (11,8%), Slovenia (13%) şi Polonia (16%).

    „noroc” ca au plecat milioane, altfel ar fi fost cifre de saracie cu ciucuri si clopotei tara a lumii a 3-a. dar daca economia tooot creste… tigrul oiropei nu alta… unde-s banii?!? ah, mi-am amintit:
    #neocolonialism. sa ne bucuram asadar pentru neocolonialisti ca vor face mai multi bani din exploatarea fraierestenilor de romani(suntem pe locul 2 la productivitate, imediat dupa irlanda si mult inaintea unor tari precum germania ori franta)

    #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *