120 de minute de așteptare la frontiera din vestul țării

80 de minute de așteptare la frontiera din vestul țării

120 de minute de așteptare la frontiera din vestul țării

Este din nou aglomerație la frontiera din vestul țării. Persoanele care vor să petreacă minivacanța în afara țării trebuie să se înarmeze cu răbdare.

La PTF Nădalc II, în dimineața de 1 iunie, timpul de așteptare este de 120 de minute, traficul fiind intens la ieșirea din țară.

CITEȘTE ȘI: A fost publicat calendarul înscrierilor în creșe și grădinițe. Aproape 18.000 de locuri disponibile în Timiș pentru antepreșcolari și preșcolari

La PTF Nădlac se așteaptă 60 de minute, conform traficului online al Poliției de Frontieră, în timp ce la Cenad se așteaptă 40 de minute.

nadlac 11

În această perioadă, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere.

Recomandările polițiștilor de frontieră pentru evitarea aglomerației

”Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei astfel încât să se preîntâmpine apariția aglomerărilor.

Menționăm că, la granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

De asemenea, pregătirea din timp a documentelor de călătorie precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieșirea din țară, pot scurta timpul de control. Informaţii suplimentare privind documentele necesare copiilor care călătoresc în afara graniţelor ţării sunt disponibile pe pagina de internet a instituției noastre – www.politiadefrontiera.ro.

O situație aparte se înregistrează în ceea ce privește traficul de mărfuri, deoarece în această perioadă se constată o creştere a numărului mijloacelor de transport marfă, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria.

Menţionăm că este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport, iar Poliţia de Frontieră Română ține permanent legătura cu autorităţile din statele vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În acest context, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituției, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Nu în ultimul rând, recomandăm ca, pentru aflarea condiţiilor de călătorie impuse de diferite state din lume, să fie consultat site-ul Ministerului Afacerilor Externe, paginile dedicate misiunilor diplomatice la Bucureşti sau aplicaţia Călătoreşte în siguranţă aparţinând MAE.

Foto: arhivă cu rol ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *