Timișorenii, încurajați să bea, nu să citească și să se informeze

turism

Primăria Timișoara nu mai poate de grija unei anumite părți a comercianților, mai exact a patronilor de terase, astfel că le mai face un hatâr și vrea să le aprobe prelungirea orarului până după miezul nopții.

„Având în vedere intensificarea activităţilor comerciale – alimentaţie publică în perioada estivală şi ca urmare a interesului manifestat de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ stradal – alimentaţie publică pe terase sezoniere, precum şi iniţiativa Primăriei Timişoara, de dezvoltare turistică a zonei, cu accent pe valorificarea resurselor naturale şi îmbunătăţirea serviciilor de alimentaţie publică”, după cum se arată în referatul proiectului de hotărâre, semnat de administratorul public Sorin Drăgoi și secretarul Ioan Cojocari, doi oameni cu expertiză în domeniu, orarul teraselor va fi prelungit până la ora… 1 noaptea!

Vor beneficia de această facilitate localurile din Cetate, Piața Victoriei, Piața Traian, Piața Unirii, Complexul Studențesc și de pe malul Canalului Bega. În restul orașului, adică în zonele rezidențiale, spune referatul (de parcă în centru sau în Piața Traian sau în Complex nu ar locui nimeni), terasele vor fi închise la ora 22.

Astfel continuă politica – apreciată de mulți ca fiind bizară – conducerii Primăriei Timișoara, din ale cărei măsuri rezultă că se promovează intens consumul de alcool în detrimentul lecturii și al informației.

Cum altfel ar putea fi interpretat faptul că au fost eliminate toate chioșcurile de presă din zona centrală a orașului (de unde timișorenii puteau procura ziare, reviste și cărți), în timp ce localurile care vând alcool nu numai că sunt tolerate ci, iată, li s-a prelungit și programul până târziu în noapte?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Timișorenii, încurajați să bea, nu să citească și să se informeze

  1. Corecta constatare a doamnei Damian. Pe langa aceasta se poate vedea ca strada este blocata de terase in asa fel ca nu mai este loc suficient de trecere pentru un carucior cu copil sau persoane dezabilitate.

  2. Stimata si respectabila Doamna Ziarist…
    am citit cu mare interes articolul acesta scris, probabil, la un semafor in timp ce va deplasati spre locul de munca…
    Daca titlul nu este TENDENTIOS, atunci este cel putin nepotrivit pentru continutul ”articolului” de presa si total deplasat. Cu regret va spun ca citeam publicatia la care muncit destul de des…dar in goana dupa senzational, dupa likeuri, dupa shareuri si cati mai multi vizitatori online, s-a ajuns sa publicati, intr-o buna masura porcarii de articole de presa.
    Argumente:
    1. Timisoara a ramas in urma, in urma a tot ceea ce inseamna dezvoltare. de ce sa ne impotrivim? cum putem reinvigora centrul istoric, daca nu cumva cu tinerii care se distreaza in acel loc?
    2. Cu ce incurajeaza PMT bautul si nu cititul? sau Robu are si menirea asta? de ce patronii de librarii nu fac lobby pentru prelungirea orarului lor de functionare? cred ca, dupa ce mare parte din tinerii orasului muncesc, unii 4, altii 8, altii chiar 12 ore pe zi, au dreptul sa se bucure si sa se relaxeze la un pahar, fie cu alcool sau fara, alaturi de prieteni in centru.
    In era internetului, cei mai multi citesc online, atat carti cat si presa. dar asta nu va da dreptul sa aruncati titluri bombastice, ddeparte de adevar deasupra unor ”articole de presa” slabe si fara prea mult continut.
    3. Timisoara e in paragina, dincolo de unele spatii care se dezvolta, centru istoric abia dupa finalizarea lucrarilor va prinde viata. intr-un centru istoric sunt potrivite cafenele, baruri, restaurante si magazine. iar acestea nu fac concurenta mallurilor. oamenii in general prefera sa iasa in aer liber, atat cat vremea permite. de ce sa nu ne bucuram de asta? pentru ca nu sunteti voi, Renastea, simpatizanti ai PNLului? tot voi ati scris ca teresale asa cum sunt aranjate acum, sunt chicioase si nepotrivite… total fals, macar acum au o coerenta si ofera spatiu pietonal suficient. cum sa fim un oras viu daca destui sunt cei ca Dumneavoastra care se opun preferintelor tinerilor? ce, noi nu avem un cuvant de spus?
    4. Am o vaga impresie ca frustrarile, neimplinirile si nemultumirile unora se trasforma in asa zisele articole de presa. poi daca nu iti place, nu e problema, dar macar scrie cat se poate de impartial. si da, stiu, presa nu e nici subiectiva si nici impartiala. de ce sa ne oprim aici? de ce sa stagnam cand, cu ajutorul tinerilor putem avea o ascensiune? macar a reinvigorarii cu ajutorul tinerilor.
    Asa este ca va bucurati mult, doamna ziarist, cand vedeti prin cartierul Cetate magazinele second-hand? sunt mai interedsante si mai frumoase decat terasele pline de oameni, mai mult sau mai putin tineri care anima centrul….
    Constat ca prin multe locorui cheie, intre care si acele de formatori de opinie, acolo une acestia ar trebui sa fie deschisi la minte si sa imbratiseze noul mai repede fata de marea masa, sunt oameni care poarta ochelari de cal, oameni care nu pricep si nu inteleg ce se intampla in jurul lor si de regula, nu le convine nimic. de ce? doar asa…de amorul artei.
    Cu toate ca sunt satul eu de exemplele astea, va rog, mergeti un weekend la Budapesta macar. uitati-va la centrul lor istoric sa vedeti barurile, magazinele, restaurantele pline de oameni. \e un oras animat, viu, a devenit un important oras turistic al Europei de Est. de ce? pentru ca aau stiut sa isi valorifice potentialul. noi, romanii, in afara de pastrare, si asta cu chiu si vai, nu stim sa ne valorificam potentialul….
    e trist cum, oameni deschsi la minte, cu aplecare catre occident si nou (ma refer la lucrurile pozitive) se dedau la minciuni scrise in presa, la titluri ridicole si tendentioase, la manipulari si la (aproape) jignici….

    PS: eu sunt tanar, la 29 ma consider asa. muncesc si eu ca mare parte a oamenilor din orasul asta. eu si prietenii mei, daca vrem sa bem, bem. indiferent de orarul de functionare al teraselor sau barurilor. cand e de muncit muncim si nu putine ore pe zi. si apropo de titlul vostru, acum 2 saptamani mi-am cumparat 3 volume, iar in urma cu aproximativ 2-3 luni, am comandat de pe internet carti in valoare de 170 lei….

  3. Are dreptate Florin, in centrul unui oras ar trebui sa gasim terase si restaurante unde sa ne relaxam noi, locuitorii acestui oras si bineinteles turistii. Am si eu 29 de ani, la fel ca si el si atunci cand vreau sa citesc, citesc indiferent daca sunt chioscuri de ziare sau nu. Apropo…in 2 zile am terminat un volum dde 450 de pagini, oar asta nu o spun ca sa ma laud ci ca sa vedeti ca dava se vrea se poate. Asa ca nu mai criticati ca in centrul Timisoarei sunt terase si nu chioscuri de ziare pentru ca atunci cand cineva vrea sa citeasca o va face indiferent de unde isi procura cartile, revistele sau ziarele.

  4. Nu va enervati, oameni buni, exista solutii pentru toate. Ce ar fi, de exemplu, sa citesti un roman captivant chiar pe una din terasele despre care e vorba? Bei 2-3 beri, colea, si iti ridici nivelul de cultura generala prin lectura. Si daca te apuca foamea, cumva, dai comanda la chelner si… hop… iti aduce o portie de mici. Cu bere, bineinteles…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *