Zonă nouă de case, chiar în centrul unei localităţi timişene. Vor fi 20 de parcele a câte 1.000 de metri pătraţi

giera 5

Dacă alte localități și-au extins intravilanul construit la periferie, pe pășune, o comună timişeană e pe cale să o facă și ea, dar în mod diferit. Astfel, autoritățile locale intenționează să realizeze un plan urbanistic de zonă (PUZ) pentru locuințe noi.

Terenul vizat pentru parcelarea a 20 de locuri de case la Giera este în suprafață de mai bine de două hectare și se află… fix în centrul localității. Acest perimetru provine dintr-o parcelă deținută de consiliul local și dintr-o alta privată, pe care acesta a cumpărat-o pentru respectivul proiect. Mai precis, terenul este cel din spatele școlii și din cel al căminului cultural (în imagine).

Încă nu a fost stabilit modul în care se vor distribui cele 20 de parcele pentru locuințe, fiecare de câte 1.000 de metri pătrați, respectiv dacă vor fi atribuite tinerilor sau vor fi concesionate către alte persoane interesate să construiască o casă.

În prezent, la primărie sunt depuse șapte cereri pentru atribuirea unui teren pentru locuință. În perimetrul afectat zonei rezidențiale vor fi configurate două noi străzi, în apropiere existând drumuri asfaltate, curent electric și rețea de apă și canalizare.

Localitatea nu are încă introdus gazul metan. Primarul Radu Vicol este optimist, sperând că toate aprobările pentru acest PUZ vor fi obținute până la sfârșitul anului 2018 și spunând că acesta este un termen realist. Cât îi privește pe cei interesați să-și edifice o casă în centrul comunei Giera, acestora li se creează o oportunitate de neratat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns