Zona Iulius Mall se schimbă la față (galerie foto)

În curând, întreaga zonă a mall-ului din nordul Timișoarei va avea un aspect cu totul schimbat. Cu vreo douăzeci de ani în urmă, pe aici nu era mai nimic: trusturi de construcții, Cimitirul din Calea Lipovei, terenuri virane și antenele radio.

Cu blocurile de pe Popa Șapcă se cam termina civilizația, cartierul Lipovei fiind considerat o periferie nu prea frecventabilă a orașului. Calea Aradului era ceva mai selectă, iar despre Calea Torontalului abia începea să se audă.

La ora actuală, întreaga zonă care pornește de la Piața Consiliul Europei poate fi considerată în centrul Timișoarei. Elanul constructorilor nu s-a sfârșit odată cu construirea mall-ului, lângă el ridicându-se într-un ritm alert, care le-ar putea da de gândit celor care derulează investiții cu bani de la stat, un adevărat orășel.

Mulțimea de spații comerciale și de birouri va avea nevoie și de o infrastructură pe măsură. Deja aspectul și geometria străzilor din zonă s-a schimbat, deschiderea Pasajului Popa Șapcă făcând vizibile aceste schimbări.

De o importanță deosebită va fi lărgirea pasajului, dar și a Bulevardului Antenei la patru benzi, precum și amenajarea sensurilor giratorii din zonă. Deocamdată, se circulă doar pe câte o bandă pe sens, aflându-ne cam în aceeași situație de dinainte de deschiderea șantierului, dar lucrarea nu mai are cum să dureze prea mult.

De mare ajutor pentru trafic este și strada cu două benzi, nou construită, care pornește de la sensul giratoriu către mall și ajunge direct pe strada Demetriade.

 

Amenajări adiacente

De asemenea, se apropie de finalizare și lucrarea de modernizare a Căii Lipovei, pe porțiunea strada Episcop V. Lăzărescu – Calea Lipovei (Sever Bocu) – Calea Aradului. Aici se lucrează pe trei planuri, primul fiind amenajarea Căii Lipovei între intersecţia cu Calea Aradului şi Cimitirul Eroilor cu trei benzi de circulaţie, dintre care două pentru trafic urban şi una pentru accesul autovehiculelor în incinta mall-Openville.

Se mai modernizează Calea Lipovei și între accesul principal la Cimitirul Eroilor şi intersecţia cu strada Antenei (giraţia din zona Galeria 1) cu patru benzi de circulaţie, câte două pe sens. Nu în ultimul rând, strada Episcop V. Lăzărescu va primi un nou aspect, pe porțiunea de la intersecția cu Calea Aradului până la intrarea în Cimitirul Eroilor, urmând să aibă trei benzi de circulație, în sens unic, către Calea Aradului.

Deși pare destul de complicat, realitatea este mult mai simplă, iar rezultatele sistematizării traficului se pot observa deja, în sensul că un șofer care trece prin zonă nu trebuie să facă un efort de imaginație prea puternic pentru a-și da seama cum se va circula. După îndelungata perioadă de suferință în trafic pe relația nord-sud, timișorenii abia așteaptă să aibă parte și de câteva beneficii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Zona Iulius Mall se schimbă la față (galerie foto)

  1. Da , intradevar este o zona foarte interesanta arhitectural , daca stai si admiri constructiile din stinga magazinului oamenilor practici , reprezinta vremuri apuse de mult , pe cind un bloc din placi prefabricate se construia in doua luni , ca sa aiba unde locui oamenii muncii , care ar trebui sa fie recunoscatori comunistilor , deoarece acum valoreaza o mica avere , cit despre magazinele de ,, firma ,, care vor apare in zona , cred ca o sa cam duca lipsa de clienti , dat fiind si multele magazine din zona existente deja , deoarece preturile sint si vor fi mari si foarte mari in continuare , din cauza chiriilor , singurii cistigati vor fi proprietarii spatiilor respective , reamenajarea zonei este benefica doar pentru participantii la traficul rutier , pentru care va aduce un mare plus de fluiditate .

  2. NU AVEA CE CAUTA MALL-UL IN BURICUL TARGULUI.A-ti sufocat orasul pana la limita insuportabilului.Afara din oras-CA IN STRAINATATE e locul mall-urilor.

    1. Corect, orașul e sufocat bine. Din păcate doar timpul (vorbim de zeci de ani) o sa rezolve problema cu scoaterea în afara orașului. „Ca dincolo” va fi când majoritatea se va comporta „ca dincolo”. Pana sa se întâmple asta ne trebuie multă răbdare și supărări putine. O zi făina!

Lasă un răspuns