Ziua Timișului, o sărbătoare animată

Consiliul Județean Timiș a organizat, timp de două zile, sărbătoarea zonei pe care o păstorește.

Mai întâi, Ziua Porților Deschise la CJT a reunit zeci de copii din Timișoara, Remetea Mare, Giroc, Moravița, Giulvăz, Liebling, Șag, Ghiroda și Birda, care au vizitat instituția, au stat de vorbă cu conducerea și au aflat cum se desfășoară activitatea.

A venit, apoi, sâmbătă, rândul Bastionului Theresia să se umple de viață. Sute de oameni au dorit să participe la programul organizat de CJT, din care nu au lipsit expozițiile și schimbul de gardă cu uniforme din vremuri imperiale, care au atras toate privirile. Seara s-a încheiat cu un concert la care au participat formațiile „Cobzality” și „Direcția 5”, urmate de un superb foc de artificii.

În urmă cu doi ani, Ziua Județului Timiș a fost stabilită în data de 28 iulie, care marchează instaurarea administrației românești în județul Timiş-Torontal. Administraţia românească a fost instaurată la 28 iulie 1919, după plecarea armatei de ocupaţie şi înainte de intrarea armatei române. În acea zi, dr. Aurel Cosma a fost instalat în funcţia de prefect, preluând administraţia în numele statului român în judeţul Timiş, Timişoara şi în zona din fostul comitat Torontal, care a revenit României prin hotărârile Conferinţei de Pace de la Paris.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.