Festival Verde pentru Biciclete pe strada Mărășești

vpb 3 1

Echipa Verde pentru Biciclete a propus, în weekend, un festival al comunității iubitorilor de mișcare pe două roți, organizat pe strada Mărășești. vpb 1 1

În cadrul evenimentului, timișorenii au avut parte de multe „întâmplări” interesante, de la workshop-uri în cadrul cărora au putut învăța cum să repare o pană în zece minute sau cum să acorde primul-ajutor, până la cursuri de educație rutieră și show-uri acrobatice ale lui Gabriel Orban, care au uimit asistența.

Polițiștii de la IPJ Timiș au pus la dispoziția curioșilor „bicicleta beată”, un vehicul menit să atragă atenția asupra pericolelor care îi pândesc pe cei care consumă alcool și pleacă apoi pe două roți.

Cei de la Biciclete Pegas și-au dat mâna cu suporterii și jucătorii de la ASU Politehnica Timișoara și au pus la bătaie, în cadrul unei tombole, o bicicletă alb-violet care anunță o colecție nou-nouță de biciclete special create pentru timișoreni.

Suporterii celor de la Poli au avut șansa să facă echipă cu jucătorii preferați și să participe la un mini-campionat de tenis cu piciorul.

În zona TM2021, voluntarii de la „Salvați Copiii” au organizat o spălătorie de biciclete, în timp ce partenerii de la Cufir au realizat, împreună cu toți participanții, logo-ul festivalului – din cuie și ață – această activitate simbolizând forța cu care comunitatea bicicliștilor locali se unește tot mai mult, de la an la an.

Nu au lipsit atelierele dedicate copiilor, dar și celor maturi, gustările sănătoase, iar filmul documentar „Why we cycle” a fost proiectat pentru prima dată în România tot în cadrul festivalului. Concertele încheie programul celor două seri ale festivalului, sâmbătă fiind prezente formațiile „JazzyBIT” și „Mud Boulevard”, iar duminică seară erau aşteptați pe scenă Alexandrina şi patru timișoreni fantastici – Gabriel Almași, Petre Ionuțescu, Radu Pieloiu și Anghel Mailat. vpb 2 1

În ultimii 10 ani, echipa Verde pentru Biciclete (VpB), a promovat un stil de viață sănătos și bicicleta ca mijloc de transport, astăzi existând deja o comunitate numeroasă și foarte frumoasă, care devine tot mai puternică. „Prima ediție a VpB Fest este despre comunitate, despre cum doar împreună reușim să ne adunăm forțele și să luptăm pentru valorile în care credem și, totodată, să ne cerem drepturile care ni se cuvin. Avem, și de această dată, alături parteneri care împărtășesc valorile noastre”, a declarat Ana Munteanu, coordonatorul Verde pentru Biciclete.

Este o adevărată sărbătoare a iubitorilor mișcării pe două roți și nu numai, care nu putea să existe fără sprijinul și dedicarea susținătorilor:vpb 5 dm drogerie markt, Hotel Timișoara, Restaurant Belvedere, IPJ Timiș, SMURD Timișoara, Ciclocurier, Biciclete Pegas, ASU Politehnica Timișoara, Salvați Copiii, Cufir, Lakris Oils, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană TM2021, Reciproc Cafe, Marele Ecran, Bibliotheka și Ovride Cafe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *