Ziua Județului Timiș

Astăzi este sărbătorită Ziua Județului Timiș, care marchează instaurarea administraţiei româneşti în judeţul Timiş-Torontal. Se împlinesc 98 ani de la acest moment istoric semnificativ pentru parcursul administrativ al județului.

Cu această ocazie festivă, va fi inițiată o tradiție a Porților Deschise la Palatul Administrativ, care va oferi ocazia tinerilor din județul Timiș să intre în contact direct cu conducerea consiliului județean. Acest demers are ca scop facilitarea comunicării în ambele sensuri și, mai mult, își propune să deschidă instituția către cetățeni, oferind informații pe înțelesul tuturor privind activitatea, competențele și modul de funcționare al acesteia.

Foaierul Palatului Administrativ va găzdui, cu începere de la ora 12, vernisajul expoziției foto-documentare „Instaurarea Administrației Românești în Banat. Județul Timiș-Torontal și Caraș-Severin”, expoziție organizată de Consiliul Județean Timiș în colaborare cu Muzeul Național al Banatului.

Tot astăzi, în cadrul ședinței extraordinare a plenului, vor fi premiați elevii din județul nostru care au obținut în acest an media 10 la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie și la evaluarea națională.

Este vorba de șase elevi cu rezultate excepționale la examenul de „bac”: Paul Cristian Rusu, Alexandra Nesici, Silviu Eric Criste, Tudor Morariu-Brînzei, Larissa Purtator (toți de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timișoara) și Ansira-Ariadna Dinu (Colegiul Național Bănățean Timișoara) și de doi elevi de nota 10 la evaluarea națională, și anume Ioana Lisandra Drăgănescu de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara și Ștefan Alexandru Jura de la Colegiul Național Bănățean Timișoara. Fiecare elev va primi din partea CJT o diplomă și o tabletă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns