Ziua Internaţională a Hemofiliei, marcată la Buziaş

hemofilie 3

Se pot afla oricând mereu printre noi : la școală, la serviciu, în spital ; uneori se plâng, le vedem suferința; de cele mai multe ori și-o plâng singuri acasă. Indiferent de situație ,ei iși poartă cu demnitate suferința. Propria boală.

Ea se numește hemofilie, cand boala afectează doar băieții, sau boala von Willebrand, cand ea se manifestă atât la sexul masculin cât și la sexul feminin. Nu se vindecă dar se tratează. În fiecare an, pe 17 aprilie, este sarbătorită Ziua Internațională a Hemofiliei, o zi dedicată celor afectați de această boală.

Sunt oameni care depun eforturi să ducă o viață normală chiar dacă, de multe ori, sistemul nu îi ajută.

Asociația Română de Hemofilie și Centrul Medical Cristian Șerban din Buziaș, organizează în data de 17 aprilie, ora 11, in Parcul central din Buzias, Hemofilia Cros, un eveniment dedicat pacientilor cu hemofilie de ziua lor.

”Organizăm acest eveniment cu gândul unei vieți normale pentru fiecare dintre noi. Fie că suntem bolnavi sau nu, trăim în aceeași comunitate și e bine să o facem într-un mod frumos, sănătos și responsabil unii pentru alții. Imi doresc, la randul meu, să pot să țin pasul cu fiul nostru, Cristian-Matei, care are acum doar 3 luni, asta însemnand ca nu peste mult timp ar trebui să fiu în formă pentru el, când o să alerge. Nu o voi putea face fără tratament permanent si in cantitate suficientă, a declarat Daniel Andrei, președintele Asociației Române de Hemofilie și pacient cu hemofilie de 39 de ani.

Conform statisticilor, în România există peste 1.800 de pacienți cu hemofilie, dintre care 1200 sunt inregistrati și primesc servicii medicale.

Centrul Medical “Cristian Șerban” din Buziaș, ce funcționează din anul 1997, este singura institutie publica de acest fel din România, ce oferă pacienților cu hemofilie, în același spațiu, servicii hematologice de diagnostic si terapie , de imagistică, stomatologice, kinetoterapie și recuperare medicală, instruire medicala ,socializare și petrecerea timpului liber cât și consiliere psihologică si profesională.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *