Trafic intens la frontiera de vest

aplicatie frontiera

Ca în fiecare an, de Paşti, traficul la frontiera de vest a crescut semnificativ, mulţi conaţionali care locuiesc în străinătate venind în România pentru a petrece Sărbătorile Pascale în familie.

În Timiş au fost luate măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului, arterele fiind deschise la capacitate maximă, iar numărul poliţiştilor, suplimentat pentru reducerea timpilor de aşteptare.

Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar pe unele segmente.

De asemenea, călătorii sunt sfătuiţi să acceseze aplicaţia disponibilă pe pagina de internet a poliţiei de frontieră, www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere.

„Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct ce înregistrează valori de trafic scăzute”, transmit reprezentanţii Poliţe de Frontieră Române.

Trebuie amintit şi faptul că, încă de săptămâna trecută, la punctele de frontieră din ţară sunt efectuate verificări amănunţite a documentelor de călătorie. De Florii, cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, s-au înregistrat la frontiera de vest a ţării, la PTF Nădlac II şi la PTF Borş, unde s-a constatat o dublare a numărului de călători față de un sfârșit de săptămână obișnuit.

Tot pentru a veni în sprijinul călătorilor, a fost pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590, unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră, care vor acţiona în consecinţă, de la caz la caz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *