Ziua Colegiului Național „C. D. Loga” (galerie foto)

loga 4

Istoria bogată a uneia dintre cele mai prestigioase școli timișorene începe cu cea a frumoasei clădiri de pe bulevardul cu același nume. Construit în perioada 1902-1903, actualul colegiu a găzduit la început Gimnaziul Superior de Stat, cu predare în limba maghiară.

În august 1919 – acum 99 de ani – a devenit primul liceu cu limba de predare română, purtând denumirea dascălului bănățean Constantin Diaconovici Loga, întemeietor de școală românească. În anul 1948, autoritățile comuniste i-au impus denumirea de „Nikos Beloianis”, apoi de Școala Medie nr. 1, Liceul de matematică-fizică și abia în anul 1970 și-a redobândit denumirea de „C.D.Loga”, pe care o păstrează și astăzi.

A fi absolvent al Colegiului Național „C.D. Loga” constituie, chiar prin acest simplu fapt, o carte de vizită mai mult decât promițătoare, având în vedere seria de personalități care au studiat aici.

Desigur, absolvenții clasei a XII-a, care au încheiat vineri, în mod festiv, cursurile, au știut aceasta de când au optat pentru cunoscuta școală timișoreană.

După momentele artistice prezentate de elevii școlii pe scena din sala festivă, foștii absolvenți au rememorat clipele frumoase din anii de gimnaziu și liceu. În fiecare an, respectând tradiția, în preajma sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, generațiile de logani se reunesc într-o atmosferă de sărbătoare.

aniversare loga

Vineri, absolvenții de clasa a XII-a au încheiat cursurile, predând simbolic cheia colegilor din clasa a XI-a. Alături de ei au fost primarul Timișoarei, Nicolae Robu, precum și Marius Craina, directorul Spitalului Județean, absolvent al colegiului. Anul viitor, sărbătoarea de la „Loga” va avea un plus de semnificație, întrucât vor fi aniversați o sută de ani de învățământ românesc.

Foto: CONSTANTIN DUMA


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *