Premieră! Tripleți identici, născuți la Timișoara. Povestea lor

tripleti

Trei fetițe identice – provenite din același embrion – au venit pe lume la Maternitatea Bega din Timișoara, marcând o premieră pentru unitatea sanitară.

”A fost o sarcină spontană. În acest caz, spermatozoidul a fecundat un singur ovul, care a condus la un embrion. Materialul genetic s-a scindat o dată, iar unul din cele două părți s-a scindat încă o dată. Cei trei copii sunt identici. E o situație mai rară”, a explicat medicul Cătălin Dumitru.

Citește și: Alertă în România! Un copil a murit și părinții săi au orbit, după ce au mâncat shaorma

La specialistul timișorean părinții celor trei fetițe au ajuns după ce alți doctori le-au recomandat ca metodă de precauție să renunțe la unul din fetuși.

”Au fost momente când și eu am luat în calcul pericolul și m-am temut să nu se întâmple ceva rău. Exista un risc mare de avort, de oprire în evoluție a unuia dintre embrioni, în uterul matern. Totodată, exista și riscul de naștere prematură”, mătrurisește Cătălin Dumitru.

Nașterea a avut loc la 34 de săptămâni de sarcină, prin operație de cezariană. Mama se numește Cristina Avram și are 25 de ani. Părinții celor trei copile locuiesc în Timișoara și le-au botezat Amalia-Ioana (născută cu o greutate de 1,6 kilograme), Daria-Maria (1,75 kilograme) și Cristina-Elena (1,9 kilograme). ”Fetițele sunt încă la spital, dar sunt bine”, a precizat conf. dr. Daniela Iacob, medic-șef al Secției de Neonatologie de la Maternitatea Bega din cadrul Spitalului Județean Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Premieră! Tripleți identici, născuți la Timișoara. Povestea lor

Lasă un răspuns