Zimbrii din Munţii Ţarcu, monitorizaţi de rangeri

Turma de 170 de zimbri din munții Țarcu ar putea contribui la absorbția emisiilor de dioxid produse de două milioane de mașini

Zimbrii din Munţii Ţarcu, monitorizaţi de rangeri

În aceste zile, rangerii de la WWF România colectează date despre starea de sănătate a zimbrilor aflaţi în libertate în Munţii Ţarcu, precum şi despre comportamentul acestora în areal!

La Măgura Zimbrilor din comuna Armeniş au început deja activităţile de monitorizare din cadrul proiectului „Life with bison“, scrie caon.ro. Potrivit activiştilor Asociaţiei WWF România, acestea au un rol esenţial: rangerii colectează date din teren despre starea de sănătate a zimbrilor, precum şi distribuţia lor în arealul din Munţii Ţarcu.

„Cu mai puțin de 300 de zimbri liberi, împrăștiați în trei situri izolate din țara noastră, suntem mândri că, datorită eforturilor coordonate ale WWF România, Rewilding Europe și Rewilding Romania, în jur de 180 de exemplare prosperă în sălbăticia Munților Țarcu. Activitățile de monitorizare au un rol crucial în cadrul proiectului «Life with Bison».

Rangerii supraveghează zimbrii, colectând date vitale despre starea lor de sănătate, identificând bolile, rănile sau alte probleme care pot apărea.

CITEȘTE ȘI: Zece formații muzicale redutabile vor anima Timișoara

Sunt monitorizate dimensiunile turmelor și distribuția populației în areal. De asemenea, este studiat și comportamentul acestor giganți blânzi.

Observațiile rangerilor se concentrează pe modelele de mișcare a grupurilor de zimbri, urmăresc interacțiunile sociale și preferințele alimentare ale acestora.“, au precizat cei de la WWF România.

Sursa foto: WWF România


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *