Zile grele pentru certăreții din școli și spitale

scandal 2

Orice agresiune fizică asupra personalului medical sau didactic va fi încadrată la ultraj. Potrivit proiectului de lege care a primit săptămâna aceasta raport de admitere, cei care comit asemenea fapte vor putea sta și chiar 12 luni după gratii.

”Apreciem că acest lucru va duce la descurajarea unor astfel de situații și va permite cadrelor medicale și didactice să poată acționa eficient în interesul elevilor respectiv al pacienților”, se arată în expunea de motive a inițiativei.

CITEȘTE ȘI: Copiii de la grădinițele din Timiș învață regulile de circulație

Proiectul de act normativ mai prevede ca „agresarea personalului medical și didactic, aflat în timpul și în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, să fie încadrată la ultraj, similar cu actele de violență comise împotriva polițiștilor și jandarmilor, iar astfel pedepsele să fie majorate cu 50 la sută”.

Dacă proiectul care a trecut de Camera Deputaților va fi validat și de forul decizional, Senatul, profesorii vor lucra opt ore pe zi, nu mai au voie să dea meditații și vor fi evaluați ierarhic. Mai mult, răspunderea pentru faptele proprii este mult mai mare, plus că răspund pentru notele mici ale elevilor.

În domeniul sanitar situația e și mai alarmantă, datele oficiale arătând că patru din cinci medici sunt agresați de pacienți. Cele mai grave probleme au loc în unitățile de primiri urgențe, acolo unde pacienții în stare de ebrietate sau însoțitorii acestora îi împiedică pe medici să-și facă meseria, îi lovesc sau folosesc un limbaj agresiv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns