Zeci de timișoreni, mușcați de căpușe

capuse 1

Zeci de persoane reclamă că au fost mușcate de căpușe. Numărul timișorenilor care se prezintă în unitățile sanitare ca urmare a mușcăturii de căpușe rămâne constant. Asta în ciuda măsurilor de dezinsecție luate de autorități.

”Înregistrăm peste 30 de cazuri săptămânal, la fel ca în perioada precedentă”, a precizat medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” din Timișoara.

În unitatea sanitară, pacienții se prezintă pentru profilaxia bolii Lyme.

Creșterea de trei ori, în anul 2010, a incidenței bolii în țara noastră, comparativ cu perioada precedentă, a determinat  introducerea  sistemului de supraveghere, datele fiind centralizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, cu scopul de a obține informații epidemiologice care, analizate, să permită o înțelegere mai corectă și recomandarea de măsuri de sănătate publică.

Datele oficiale arată că, anul trecut, 1.190 de persoane au intrat în sistemul național de supraveghere, iar în peste 500 de cazuri diagnosticul a fost confirmat prin analize de laborator. Specialiștii susțin că, anul trecut, numărul cazurilor suspecte a înregistrat o creștere de 42 la sută față de 2017. Cei mai mulți pacienți au aparținut grupelor de vârstă 5-9 ani și 25-34 de ani. O proporție mai mare de cazuri intrate în sistemul național de supraveghere au avut domiciliul în mediul urban, posibil datorită unei mai bune informări, precum și unei accesibilități și adresabilități mai crescute la serviciile medicale.

Boala Lyme este semnalată de obicei la 30 de zile de la momentul mușcăturii de erupție cutanată roșiatică circulară în jurul înțepăturii, febră, oboseală și dureri de cap. Boala poate fi prevenită prin administrarea tratamentului profilactic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Zeci de timișoreni, mușcați de căpușe

  1. Este o mare aventură să fi mușcat de căpușe,de 1 an mă lupt cu analize in romania,austria,germania,totul este negativ…nu ai nimic…dar sunt alt om și durerile persistă după 3 luni de antibiotic.

Lasă un răspuns