Zeci de timișeni au ajuns la spital

ambulanta 5

Răcelile de sezon, ignorate și tratate după ureche de mulți timișeni, s-au dovedit mai periculoase decât păreau la prima vedere. Zeci de persoane au ajuns la spital în ultima săptămână, fiind vorba de 40 de persoane cu infecții respiratorii acute și 44 cu pneumonie.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, în săptămâna 15-21 ianuarie, medicii de familie au diagnosticat 1.559 de persoane cu viroză respiratorie. De asemenea, 243 de timișeni au făcut pneumonie.

La nivelul județului Timiș nu a fost raportat nici un caz de gripă confirmat prin analize de laborator. Pe plan național, au fost înregistrate 50 de cazuri de gripă și două decese. Potrivit estimărilor specialiștilor, sezonul gripal s-ar putea prelungi până în primăvară, activitatea gripală debutând de această dată cu întârziere față de anul precedent.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, medicii recomandă câteva măsuri generale: evitarea aglomerărilor umane și a contactului cu persoanele bolnave, igiena mâinilor, aerisirea încăperilor sau a birourilor cu menținerea unei temperaturi de 18-20 de grade Celsius. De asemenea, se recomandă izolarea la domiciliu a bolnavilor, pentru evitarea transmiterii afecțiunii în comunitate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns