Zeci de mii de angajaţi au dispărut din industria de cablaje auto, inclusiv la Timişoara

Zeci de mii de angajaţi au dispărut din industria de cablaje auto, inclusiv la Timişoara

Zeci de mii de angajaţi din cablaje auto au dispărut din statistici în ultimii ani. Un angajat din cablaje auto câştigă între 1.400 de lei net (salariul minim pe economie) şi cel mult 1.900 de lei net pe lună, informează stiripesurse.ro.

Aproape 34.000 de angajaţi au dispărut din industria de ca­blaje auto în ultimii patru ani, dintre care 20.000 de oa­meni au plecat doar în ultimul an, însă aceştia au fost ime­diat absorbiţi de alte companii din industria auto, spun re­crui­terii, care în continuare se confruntă cu deficit de candidaţi, scrie Ziarul Financiar.

„Când costul forţei de muncă a crescut mai mult decât au avut capacitatea să susţină, unele joburi s-au dizolvat şi firmele au relocat capacităţile de producţie“, spune Oana Tufăroiu, managing director la firma de recrutare Humangest.

Cele mai mari scăderi

În ultimul an, cele mai mari scăderi ale efectivului mediu de personal din industria de cablaje auto s-au înregistrat în rândul companiilor Fujikura Automotive din Cluj, DAR Draxlmaier Automotive din Timiş şi DRM Draxlmaier România Sisteme Electrice din Satu Mare.

CITEŞTE ŞI: Un timișorean este între primii 20 de proprietari de terenuri agricole din țară

„În funcţie de zonă, un muncitor din cablaje auto primeşte un salariu care variază între 2.800 şi 3.200 de lei brut pe lună (1.663 – 1.885 de lei net- n.red.), însă dacă sunt fabrici în zone cu şomaj ridicat sau în zone fără competiţie, atunci muncitorii din cablaje auto primesc salariul minim pe economie (de 1.413 lei net – n.red.) sau puţin peste acest nivel“, a mai spus Oana Tufăroiu de la Humangest.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Zeci de mii de angajaţi au dispărut din industria de cablaje auto, inclusiv la Timişoara

  1. Sa traiasca corporatistii cu 1.300 lei pe luna !
    Am ajuns sclavii lor.Nici de mincare si intretinere nu ajung !
     

Lasă un răspuns