Scumpirea materialelor de construcții crește prețurile locuințelor din Timișoara

Scumpirea materialelor de construcții crește prețurile locuințelor din Timișoara

Scumpirea foarte puternică a materialelor de construcție este principala cauză a creșterii prețurilor apartamentelor din Timișoara, conform unei analize efectuate de compania imobiliară Blitz.

”În primele luni ale anului 2021, prețurile materialelor de construcții au crescut cu 30 la sută până la 80 la sută, ceea ce a determinat majorarea prețurilor la apartamente în Timișoara, acestea ajungând la 1.339 de euro pe metru pătrat util.

Media prețurilor

După scumpirea materialelor de construcții, media prețurilor apartamentelor noi s-a apropiat, ca și valoare, de media celor vechi, diferența fiind de doar 21 euro/mp, înregistrată în iunie 2021.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanul Florin Călinescu: „Am semnat un contract. Veţi afla…”

Ca efect al situației pandemice și a prețurilor în creștere, cererea a scăzut cu aproximativ 7 la sută în ultimul an, atât pe zona apartamentelor de vânzare, dar și pe piața chiriilor (minus 6 la sută)”, transmite compania Blitz, dar specialiștii săi au remarcat și o tendință de creștere a cererii în trimestrul al doilea al acestui an, în special în lunile aprilie și mai, o dată cu ridicarea restricțiilor și relansarea evenimentelor culturale.

Cererea s-a dublat

”Cererea aproape s-a dublat în cel de-al doilea trimestru al lui 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, o dată cu înlesnirea restricțiilor și scăderea cazurilor provocate de pandemie, oamenii și-au recâștigat un apetit de achiziție și fac achiziții în marile centre economice, dar nu numai”, susține Cătălin Priscorniță, CEO Blitz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *