Zeci de localităţi din Timiș stau cu gunoiul sub preş

gunoi Deta

În 18 localităţi din zona Deta nu s-a mai ridicat gunoiul de vinerea trecută. Totul a pornit de la un blocaj apărut între firma „Brai Cata”, cea care se ocupă de salubrizarea oraşului, şi operatorul care gestionează staţia de transfer (locul în care sunt descărcate deşeurile colectate din oraş).

Datorită neînţelegerilor dintre aceste firme, „Brai Cata” nu mai este acceptată să predea deşeuri şi, ca atare, nici nu mai ridică gunoiul de la cetăţeni.

Mai mult, operatorul de salubritate nici nu a mai emis facturi în ultimele două luni, situaţia fiind tare ciudată, după cum apreciază Petru Roman, edilul oraşului Deta. Acesta spune că, la început, „Brai Cata” s-a ocupat serios de activitatea de salubrizare, cu rezultate mulţumitoare, însă, o dată cu divergenţele iscate cu cei de la staţia de sortare, lucrurile au scăpat de sub control.

„E haos total la ei. Acum, au schimbat iarăşi directorul. Din păcate, noi, primăria, nu avem nici o pârghie pentru a interveni. Licitaţia a fost organizată de ADID şi nu ştiu ce soluţie se va găsi. Poate se va rezilia contractul, dar e destul de complicat, pentru că e de aşteptat să crească şi preţul în acest caz. O să vedem la şedinţa de mâine (azi, n.r.) de la ADID ce se poate face. Din câte ştiu, în aceeaşi situaţie se află şi locuitori din zonele Sânnicolau Mare şi Făget”.

Nici în alte localități timișene pentru care și-a adjudecat serviciul de colectare a rezidurilor menajere operatorul Brai-Cata, lucrurile nu merg deloc bine.

În două comune, pe care le-am vizitat, tomberoanele așteaptă cu săptămânile, ca să nu spunem cu lunile, ca să fie ridicate.

Astfel, în comuna Tormac, din decembrie doar de două ori s-a întâmplat acest lucru.

La Teremia Mare, situația dezastruoasă de pe strada sa a fost adusă chiar ieri la cunoștința primarului de către un cetățean revoltat, care a declarat că el și-a achitat pe tot anul taxa de gunoi, dar că nu mai vine nimeni să-l ia și tomberonul e plin ochi.

Acesta a spus că nu a mai fost colectat gunoiul de o lună și jumătate, dar și când mai venea mașina operatorului ridicarea se făcea „repede-repede” și numai de pe strada principală.

Articol scris de SILVIU FLORESCU şi MARCEL SĂMÂNŢĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *