Zece persoane au fost reținute în cazul furtului de cărbune

carbune

Zece persoane au fost reținute în cazul furtului de cărbune destinat aprovizionării unei termocentrale. De asemenea, polițiștii de la transporturi din Timișoara au ridicat 150 de tone de minereu și 18.000 de lei.

Reamintim că, în 18 ianuarie, cadre ale Serviciului regional de poliție transporturi Timișoara cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale au realizat 15 percheziții domiciliare în județul Hunedoara, la persoane care au furat cărbune destinat aprovizionării unei termocentrale. În acest caz, 12 persoane sunt cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat și complicitate la furt calificat.

Nouă persoane cu vârste cuprinse între 27 și 63 de ani, din Petroșani, și o persoană în vârstă de 31 de ani din comuna Baru, au fost reținute pentru 24 de ore. O parte dintre suspecți fura minereu de cărbune din trenuri care aprovizionau o termocentrală, iar cealaltă gestiona transportul și valorificarea minereului către diverși agenți economici sau persoane fizice.

Transportul era realizat cu ajutorul unor camioane de mare tonaj în care se puteau încărca 7,5 tone de cărbune, un astfel de camion putând să transporte, astfel, marfă în valoare de 3.750 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns