Ce a făcut Roman Abramovich de frică să nu rămână fără yacht-ul de peste 500 de milioane de euro. Cum arată ”bijuteria”

Ce a făcut Roman Abramovich de frică să nu rămână fără yacht-ul de peste 500 de milioane de euro. Cum arată ”bijuteria”

Patronul lui Chelsea a decis să-și mute yacht-ul în valoare de peste 500 de milioane de euro din portul din Barcelona. Toate activele lui Abramovich din Regatul Unit au fost ”înghețate”, iar miliardarul rus se teme ca măsurile luate împotriva sa, în contextul prieteniei cu Vladimir Putin, să nu se extindă și pe teritoriul Uniunii Europene.

Pentru a evita să rămână fără ambarcațiunea de lux, Roman Abramovich a dat ordin ca aceasta să fie dusă la Tivat, în Muntenegru, țară care nu este membră a UE, astfel, nicio sancțiune ale Uniunii Europene nu se va putea aplica acolo, informează sport.ua.

În luna mai a anului trecut, miliardarul rus a primit yacht-ul pe care a plătit nu mai puțin de 511 milioane de euro. Se numește „Solaris”, după celebrul roman SF atât de popular în Uniunea Sovietică, și a fost construit în șantierul naval din Bremerhaven, Germania. Ambarcațiunea impresionează atât prin dimensiuni, cât și ca dotări, fiind creat la comandă pentru Abramovich.

CITEȘTE ȘI: Ucraina interzice exporturile de îngrășăminte. Agricultorii români, loviți în plin

Are 48 de camere, dintre care 36 de lux pentru musafiri care iau liftul pentru a ajunge la unul din cele 8 niveluri ale yacht-ului. Nu lipsesc sala de forță, sauna, jacuzzi și cel puțin o piscină, dar nici salonul de cosmetică, o discotecă și un beach club în aer liber. Are 139 de metri, 11.000 de tone și poate găzdui până la 100 de persoane, cu tot cu echipaj.

”Solaris” este echipat și cu 20 de ski-jet-uri, elicopter și un submarin pentru scufundări în ocean.

Activele lui Roman Abramovich, „înghețate”. Rusul poate să vândă Chelsea doar în anumite condiții. Clubul a primit o licență specială

Chelsea va primi o licenţă specială pentru a-şi putea continua activitatea, însă vânzarea clubului de pe Stamford Bridge este acum în aşteptare.

Anunţul a fost făcut de secretarul de stat pentru Cultură, Media şi Sport din guvernul britanic, Nadine Dorries, într-o postare pe Twitter.

„Sancţiunile au, evident, un impact direct asupra clubului Chelsea şi a suporterilor săi. Am muncit din greu pentru a ne asigura că clubul şi jocul naţional să nu fie lezate inutil de aceste sancţiuni importante. Pentru a ne asigura că acest club poate continua să concureze şi să funcţioneze, vom elibera o licenţă specială”, a explicat Dorries

„Ştiu că acest lucru aduce o oarecare incertitudine, dar guvernul va colabora cu Liga şi cluburile pentru ca fotbalul să se joace în continuare, asigurându-ne totodată că sancţiunile în afectează pe cei vizaţi. Cluburile de fotbal sunt active culturale şi fundamentul comunităţilor noastre. Ne angajăm să le protejăm”, a adăugat oficialul britanic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *